H1 verliest eerste duel nipt

Onder het mom van beter laat dan nooit

Na een aantal voorbereidende wedstrijden, mocht de verse 1e divisionist eindelijk voor het echie aan de bak. De tegenstander was VC Wik Groot-Ammers, net als VVU gepromoveerd vanuit de 2e divisie. De eerste wedstrijd van het seizoen kon dus niet anders dan meteen voor een spektakelstuk te zorgen. En niets minder was waar.

De eerste set begon VVU sterk en won deze met een ruime voorsprong, 25-19. Het leek of Wik even moest wennen aan de imposant grote Galgenwaard, het publiek dat helemaal los ging en de lange floaterservice die nieuw is in het arsenaal van onze H1. In de tweede en derde set werden de rollen echter omgedraaid. Wik herpakte zich de tweede set en won deze nipt, 22-25. Toen kregen ze de smaak te pakken waar VVU het liet liggen en wonnen ze ook de derde set, 18-25. Maar zoals bekend, geeft VVU zich nooit zomaar gewonnen, dus wonnen wij de 4e set gewoon, 25-21. Setstand 2-2, op naar de 5e set!

Zoals de setstand al voorspelde, werd de 5e set een heuse thriller. Nadat Utrecht zich had teruggevochten van een 10-13 achterstand naar 14-14, werd er toch verloren, 14-16. Geen vliegende start van Utrecht H1, dat zich meer had mogen gedragen als een promovendus en had kunnen laten zien dat ze afgelopen seizoen ongeslagen kampioen zijn geworden. Uiteraard smaakt deze wedstrijd naar meer, gelukkig is er ook meer! Zaterdag 8 oktober om 17:30 neemt Utrecht het thuis op tegen concurrent Taurus, wees welkom!