D1 pakt eerste 3-0 zege

Laatst gewijzigd:

 

Na twee keer winst had VVU de smaak te pakken en was op jacht naar meer! Afgelopen zaterdag was Donitas te gast in de Galgenwaard, maar werd na 67 minuten al weer terug naar Groningen gestuurd. In de eerste set startten Janine, Anne, Maaike, Lisanne, Lisa, Leanne en Annemijn. Al snel werd de toon gezet door VVU. Door sterke servicedruk, een goede blokkering en een stabiele pass-lijn werd de set gemakkelijk gewonnen. De kop was eraf, 25-14. 

In de tweede set zette VVU het goed lopende spel door, en mede door een sterke serviceserie van Leanne stond VVU al gauw op een ruime voorsprong. Maar de meiden van Donitas kwamen ook in hun spel en wisten steeds dichterbij te komen. Het leek nog even spannend te worden, maar VVU trok aan het langste eind en won ook de tweede set, met 25-22.

In de derde set zetten de Groningers hun goede spel door, wat resulteerde in een nek-aan-nekrace om de punten. Bij een stand van 11-10 werd Jesca in het veld gebracht voor een service in plaats van Lisanne. Jesca deed dit zo goed dat zij bij 15-12 nog een keer mocht laten zien wat ze in huis had. Maar Donitas gaf zich nog niet gewonnen. Bij een setstand van 17-18 werd Veerle in het veld gezet voor Leanne. Door hard te werken en de punten netjes uit te spelen wist Utrecht zo de set binnen te slepen met 25-19. Door deze mooie 3-0 overwinning staat VVU nu bovenaan in de Topdivisie.

Aankomende zaterdag spelen de meiden van Utrecht om 15:00 tegen de nummer twee, Alterno, in Apeldoorn. Mis het niet!

Om te reageren op dit artikel dien je aangemeld te zijn