D1 gaat zonder winst naar huis

Laatst gewijzigd:

8096B5657FB14B39BD3EA7CA7A4988E8

Op zaterdag 4 november stond voor D1 de uitwedstrijd tegen Veracles op het programma. Na een twee uur durende reis kwamen we aan in Groningen. Nadat we eerst een bakje koffie hadden gedronken bij Mega Murk (de door Veracles bedachte bijnaam van Nienke), vertrokken we naar de Struikhal. Om half 8 begonnen we aan de wedstrijd met spelverdeler Sharon, diagonaal Mira, middens Maaike en Nienke, passer-lopers Bianca en Jesca en Emma Rekar als libero.

In de eerste set kwam de passlijn van Utrecht al snel onder druk te staan door de goede serve van Groningen. Hoewel deze set nog redelijk gelijk opging, was Veracles telkens de betere partij. Op de belangrijke momenten werden er aan de kant van VVU teveel fouten gemaakt. Vanaf de gelijkstand op 21-21 wist Veracles dan ook door te drukken en de winst met 25-21 te pakken, wederom dankzij eigen fouten van Utrecht.

In de tweede set werd er direct tegen een achterstand aangekeken. Waar Veracles de leiding nam, met een groot publiek achter zich, probeerde Utrecht zich terug in de wedstrijd te vechten. Dankzij een goede serveserie van Bianca werd de achterstand ingehaald, en stonden we zelfs even een puntje voor! Maar wederom wisten we het op de cruciale momenten niet af te maken. In een spannende eindfase van de tweede set won Veracles met 25-23.

Met de instelling om met volle energie de volgende set in te gaan en zo terug in de wedstrijd te komen, gingen we richting de derde set. Helaas bleef het bij woorden en had opnieuw Veracles overmacht in deze set. Veel serve fouten van Utrecht maakten het lastig om een voorsprong te pakken. Uiteindelijk won Veracles met 25-23 de set. Zo was het, helaas, een verdiende winst voor Veracles.

Na dit verlies zijn we extra gebrand om aanstaande zaterdag weer punten te pakken! Om 20.00 uur spelen we, in thuishal Galgenwaard, tegen debutant Sneek 2.

Om te reageren op dit artikel dien je aangemeld te zijn