VVU D1 staat op na pijnlijk verlies van vorig weekend

Afgelopen zaterdag stonden de meiden van D1 vol goede moed en vechtlust op het veld. Veracles D1 was onze tegenstander en dat zij goed kunnen volleyballen was voor ons geen nieuws. Niet alleen hadden wij het pijnlijke verlies tegen Pharmafilter US goed te maken, ook de 0-3 uitslag van de wedstrijd in Groningen was nog niet vergeten. Dus, tieten vooruit en gaan!

Al na het eerste fluitsignaal bleek dat beide teams van plan waren er met de winst vandoor te gaan. Met rake klappen, heerlijke ‘monsterblocks’ en een ongelofelijke servicedruk werd al snel duidelijk dat het geen makkelijke wedstrijd ging worden. We waren aan elkaar gewaagd: tot een stand van 20-20 bleef het spannend. Wie gaat er met de eerste set vandoor? Veracles trok hier aan het langste einde en won met 22-25.

Een klein déjà vu-gevoel borrelde op met een flashback op de wedstrijd in Groningen. Ondanks het 0-3 verlies dat we daar leden, waren alle setstanden spannend. Dit ging niet nog een keer gebeuren, toch? Zeker niet! Met de juiste energie, een werkelijk ongelofelijke serviceserie van onze passer-loper Emma Visser (2) en een aantal heerlijke aanvalspunten van middenspeelster Maaike Nijbroek (7) en diagonaal Mira Innemee (6) was de tweede met 25-22 van ons.

Met stralende gezichten aan VVU-zijde wisselden de teams van speelhelft. Maar de derde set zette Veracles ons gelijk weer met beide benen op de grond. Zij sleepten de derde set binnen met een knappe 18-25. We beseften dat de meiden in het groen niet van plan waren het ons makkelijk te maken. Er was werk aan de winkel. Met dezelfde positieve vibe van de tweede set stapten wij ook de vierde set het veld op, waar we onszelf beloonden met setwinst: 25-21.

Na het tossen werden we misschien toch wat zenuwachtig. De servicedruk van Veracles leek ons fataal te worden. Met een achterstand van 4-8 wisselden we van speelhelft. Het is een cruciaal punt in de wedstrijd. We besloten als team op te staan en de moed niet in onze schoenen te laten zakken. Niet alleen spelverdeelster Leanne Verdonck (9) heeft deze set goede keuzes gemaakt, ook onze coach, Arjen Schimmel, wist op het juiste moment speelsters vanaf de kant in te wisselen. Met een eindstand van 15-11 was de winst op Veracles een feit. Ik ben supertrots en ik denk dat dat ook het gevoel is wat bij de rest van mijn teamgenootjes heerst!

Ik hoop dat je erbij was, want het was een waar spektakel. Zo niet, zorg er dan zeker voor dat je er de volgende keer bij bent. Geen stress, want eerst zullen we ons een maand gaan voorbereiden op de laatste wedstrijden van seizoen 2017-2018. We zijn een maandje wedstrijd vrij. Nog meer reden om ons aan te moedigen op 17 maart om 20:00 uur in de Galgenwaard te zijn. We nemen het dan op tegen VCN Dames 1. Het belooft een spannende wedstrijd te worden. Zie je daar!