3-2 verlies voor VVU dames 1 tegen Orion dames 1

Laatst gewijzigd:

Afgelopen zaterdag zijn we naar het oosten van het land getrokken voor een mooie pot tegen Orion. Voordat het zover was brachten we eerst een bezoek aan het verre Lichtenvoorde, waar je tot Anne’s verbazing tegenwoordig ook al voor een parkeerplek moet betalen. Laure wachtte de rest van het team op met een heerlijke maaltijd.

Met volle buikjes gingen we verder naar Doetinchem. Daar begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd. De wedstrijd startte met Leanne, Lisa, Nienke, Lisanne, Emma Visser, Bianca en natuurlijk libero Emma Rekar. De set ging redelijk gelijk op, totdat we met onze ogen knipperden en er plotseling een stand van 18-12 in het voordeel van Orion op het telbord stond. Zoals vaker gebeurde in deze wedstrijd begonnen we pas goed te presteren als we ver achter stonden. Judy had hier de ultieme verklaring voor: ‘Dat is omdat we studenten zijn. Je gaat pas iets doen als de deadline heel dicht bij komt’. Zo gezegd, zo gedaan. Anne kwam erin voor Emma en de set werd gewonnen met 25-22.

Tijdens de tweede set liepen we weer snel een achterstand op. Gelukkig serveerde Bianca de sterren van de hemel, waardoor we weer bij kwamen. Lobke kwam er halverwege de set in voor Leanne en pakte het goed op, maar we waren niet in staat de speelsters van Orion in toom te houden. Tegen het einde van de set kwamen Judy en Josca het team versterken, maar de set eindigde in 25-20 voor Orion.

De derde set begon. Af en toe hadden we moeite met de service van Orion en wanneer er goede passes kwamen, konden we het niet afmaken. Anne en Lisa kwamen het veld weer in voor Josca en Judy, maar toch liepen we een grote achterstand op. 17-10 voor Orion. Daar was ie weer: de druk. Op wonderbaarlijke wijze kwamen we uit het dal en de set werd afgemaakt door een paar prachtige punten van Bianca, die de tegenstanders gek maakte met prikballetjes en hard geslagen ballen in alle hoeken en gaten. En mooie 25-21 was het resultaat.

Nog één set te gaan. Dachten we. Ook nu liepen we in het begin van de set steeds achter de feiten aan. We kwamen uiteindelijk bij op 19-18 en Judy en Emma kwamen het veld weer in. Helaas konden we het niet afmaken en hoewel Orion het halverwege de set liet liggen, werd het spel nu goed opgepakt door de tegenstander. De set eindigde in 25-19 voor Orion.

De vijfde set. Vijfde sets winnen we vaak. Afgelopen zaterdag mocht het helaas niet zo zijn. We  stonden te schijten in het veld, liepen wederom een enorme achterstand op, maar kwamen uiteraard ook weer bij. 8-7 in ons voordeel. We wisselden van kant en vanaf toen ging het bergafwaarts. 15-9 voor Orion. De wedstrijd was gespeeld. We waren ontzettend teleurgesteld over de uitkomst van deze wedstrijd, die we allemaal zó ontzettend graag wilden winnen, en de coaches zaten met de handen in het haar (spreekwoordelijk dan hè; gezamenlijk bezitten ze ongeveer 5 hoofdharen), omdat ze geen grip konden krijgen op het gekke verloop van de wedstrijd.

Maar gelukkig is er hoop! Komende zaterdag zullen we de strijd aangaan met Alterno in de Galgenwaard. En we zullen meedogenloos zijn. Komt allen en ziet ons shinen!!

 

Om te reageren op dit artikel dien je aangemeld te zijn