VVU viert feest na zege op Donitas 

Laatst gewijzigd:

Afgelopen zaterdag stond voor ons een belangrijke wedstrijd op de planning; de strijd om de koppositie in de topdivisie. De laatste weken loopt alles bij ons erg lekker. In het bekertoernooi wisten we in een spectaculaire 5 setter FAST te verslaan en ook in de competitie zijn we bezig aan een winning streak. De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen. Bij aanvang van de wedstrijd bezetten wij de derde plek in de topdivisie met drie punten en een wedstrijd minder dan onze tegenstander en ranglijstaanvoerder OBEG Donitas D1. Het zou dus heel goed een spannende wedstrijd kunnen worden. 
Na een smakelijke voorbereiding bij Stoltz thuis en het zien winnen van Jasper met H3 kon de wedstrijd beginnen. Starting seven: Leanne, Farmer, Nienke, Lisanne, Bianca, Emma en Emma. Donitas leek de eerste set nog slaperig van de lange reis van Groningen naar Utrecht en wij konden daar heerlijk van profiteren. Met een nette passline, snoeiharde services en een lage foutenlast speelden we de Groningse meiden helemaal weg. Vooral Lisanne wist het met haar service de Donitaters erg moeilijk te maken, waardoor voor de rest van ons de eerste set eigenlijk een tweede warming-up was. Met 25-14 konden we vrij snel aan de tweede set beginnen. 
 
Deze tweede set vertoonde eigenlijk hetzelfde beeld als de eerste. Continue hadden wij een voorsprong van enkele punten en lag de druk aan de kant van Donitas. Lange rallies werden vaker door ons gewonnen en ook het aantal aces was deze set weer hoog. We gunden Donitas deze set iets meer punten dan de eerste, maar met 25-18 is de winst in deze set nooit in gevaar gekomen.
 
Met een 2-0 voorsprong konden we beginnen aan de derde set. In de voorbereiding was ons verteld dat we ons bij deze stand nog niet rijk mochten rekenen met winst, omdat Donitas vaak nog terug kan komen uit een geslagen positie. We waren vastberaden om dat deze wedstrijd niet te laten gebeuren en de volle buit in Utrecht te houden. In het begin van de set leek er dan ook geen vuiltje aan de lucht en bouwden we langzaam een voorsprong op. Deze buffer bleek aan het einde van de set van groot belang, want na een lastige service van Donitas en elkaar opvolgende fouten aan onze zijde stond het ineens 23-23. Gelukkig waren de laatste twee punten voor ons en konden we met een bier en winst onder de douche. 
 
Een spannende wedstrijd is het, ondanks het affiche, nooit geworden. Door ons goede spel was Donitas geen schim van zichzelf. Hierdoor hebben we in de uren na de wedstrijd hebben nog vaak de conclusie van dit weekend kunen zingen; "Wij staan bovenaan, ja wij staan bovenaan! (Virtueel) " 
 
Volgende week spelen we een uitwedstrijd in Warnsveld tegen WSV. Om 19:00 zullen we aan de wedstrijd beginnen, om hopelijk zo'n anderhalf uur later met winst van het veld af te stappen. Mocht je nog niks te doen hebben die zaterdag, kom dan gerust kijken. 

Om te reageren op dit artikel dien je aangemeld te zijn