Zondag a.s.: D1 tegen Nederlandse koploper Eredivisie

Laatst gewijzigd:


D1 gaat goed: de dames staan bovenaan in de Topdivisie en de vooruitzichten voor de tweede competitiehelft zijn uitstekend. De selectie is fit, de begeleiding is top en ook bestuurlijk bereidt de club zich voor op promotie naar de Eredivisie. De speelsters hebben al laten zien dat ze het hoogste niveau waardig zijn. In de voorbereiding van dit seizoen versloegen ze al enkele Eredivisieteams en eind november won het team in de landelijke bekercompetitie van Fast, toen de nummer 5 in de Eredivisie. Op zondag 6 januari treft VVU in de kwartfinale om de beker het team van Sliedrecht, landskampioen in 2017 en 2018 - en momenteel koploper in de Eredivisie. Sliedrecht is torenhoog favoriet, maar de dames van VVU hebben daar geen boodschap aan: ze gaan alles op alles zetten om te stunten.

Hulp van publiek | ‘Met de hulp van het publiek, dat ons ook tegen Fast waanzinnig heeft gesteund, zit een stunt er misschien wel in’, zegt aanvoerster Bianca Gommans. De sterspeelster is sinds vorig seizoen passer-loper bij VVU. Voor haar heeft de wedstrijd een extra lading: ze werd met Sliedrecht tweemaal landskampioen. De volleybalster (30) was enkele jaren prof in België en Frankrijk en brengt samen met diagonaalspeelster Lisa Harmsen (27) veel ervaring in. De rest van het team is met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar relatief jong. Harmsen over haar team: ‘Als je wat ouder bent, ben je wat rustiger. Dat is prettig in een jong team, zorgt voor een goede balans.’ De talentvolle spelverdeelster Leanne Verdonck speelt haar derde seizoen bij VVU: ‘Als team maken we grote stappen. We hebben een fantastische combinatie van trainers. Ze vullen elkaar heel goed aan, met ieder zijn eigen specialisme op tactisch, technisch en mentaal vlak’.

Toptrio trainers | Arjen Schimmel, trainer-coach van de Utrechtse selectie, heeft bij VVU ondersteuning van twee ex-internationals. Wouter Stoltz is zijn derde seizoen als assistent-trainer ingegaan en ook Jasper Diefenbach is onlangs na zijn afscheid bij Oranje toegetreden tot de staf. Het drietal heeft in korte tijd een mooie eenheid van het relatief jonge damesteam weten te smeden. Stoltz: ‘Veel jeugdige talenten in je team betekent vaak dat het niveau van het team heel hoog kan zijn, maar ook makkelijk kan terugvallen. We werken hard aan de mentale volwassenwording van dit team - en dat pakt verrassend goed uit. Als we ons topniveau kunnen bereiken en vasthouden, dan maken we het Sliedrecht met onze servicedruk en aanvallen bijzonder lastig. Diefenbach vult aan: ‘Het team is klaar om zich te testen tegen de top van Nederland. 6 januari is een mooie graadmeter om te zien waar we staan.’

Inspiratie in USA | Schimmel is zojuist terug van de jaarlijkse Coaches Convention in het Amerikaanse Stanford: ‘Volleybal is daar de grootste zaalsport voor vrouwen: het university-team van Stanford speelt thuiswedstrijden in een kolkend stadion, met zo’n 5000 toeschouwers per wedstrijd. De begeleiding daar is 100% professioneel, met gelouterde toptrainers en coaches. Dat was voor mij niet alleen erg leerzaam en inspirerend op volleybalgebied, maar het wakkerde ook ambities aan om het volleybal in Utrecht groter te maken. Want er is niks mooiers dan voor veel publiek spelen: het laat speelsters boven zichzelf uitstijgen. Hopelijk krijgen we op 6 januari ook het Sportcentrum Galgenwaard goed gevuld. En dan wordt het een héle mooie wedstrijd!’

Jij bent van harte welkom om deze topwedstrijd bij te wonen! En breng gerust al je vrienden en familie mee om ze te laten genieten van topvolleybal. De entree is gratis!
VV Utrecht Dames 1 - Sliedrecht Sport Dames 1 · Kwartfinale Nederlandse Beker · 6 januari 15:00 uur, Sportcentrum Galgenwaard.

Om te reageren op dit artikel dien je aangemeld te zijn