In memoriam Maaike Pothof

Op 24 juni 2019 is Maaike Pothof overleden. Ze is 44 jaar geworden. Maaike is een aantal jaren aan onze club verbonden geweest. Zij heeft lang in Groningen gespeeld, is naar Utrecht verhuisd en toen bij onze club gekomen. Eerst als divisie-competitiespeler, later bij Masters 1. Maaike heeft altijd als passer-loper gespeeld: hoog springen, harde klap, fanatiek, positief en een enorme teamspeler met tactisch inzicht.

Kenmerkend ook was dat ze tijdens haar eerste Master-seizoen een favoriete oefening had, die we het liefst elke training deden. In overleg met haar hebben we die oefening ‘de Maaike’ genoemd, en dat is jaar in jaar uit zo gebleven, en het zal ook altijd de Maaike blijven.

Na een aantal seizoenen is Maaike gestopt met volleyballen en heeft ze zich vol enthousiasme en ambitie gericht op tennis. En met succes: rond kerst behaalde ze ondanks haar ziekte nog de finale van een categorie 4-tennistoernooi.

Wij hebben enorm genoten van haar puurheid, positieve instelling en gezelligheid in het team. Afgelopen april kwam Maaike nog kijken bij de derby Utrecht - Cito, met in beide teams veel bekenden van haar. Zij vertelde ons met een grote glimlach hoe leuk ze het vond om te kijken en hoe ‘goed’ we nog waren. Vol trots vertelde ze dat haar dochter Diede (MB2) ook bij VVU is gaan spelen en hoezeer ze daarvan genoot.

Wij hebben enorme bewondering voor Maaike, die ondanks haar ziekteproces van elk moment bleef genieten, van elke dag een feestje maakte en het leven wilde leven voor en met Roos, Diede, Juul en Gert. Dat zal ons altijd bijblijven.

Masters VV Utrecht

De uitvaart is vrijdag 28 juni om 13:45 uur in de Janskerk, Janskerkhof 26 te Utrecht. Er een website waarop je herinneringen aan Maaike kunt delen.