Dames 1 sluit 1e thuiswedstrijd succesvol af

Laatst gewijzigd:

Eindelijk, onze eerste thuisdag van het seizoen. Voor onze nieuwelingen was dit het uitgelezen moment om hun skills ten toon te stellen. Lekker voor eigen publiek een feestje maken, tijdens de wedstrijd maar ook zeker daarna. De valkuil is dan om niet te veel bezig te zijn met de gezelligheid na de wedstrijd. Gelukkig konden we onze “tropic like its hot” moves even uit het hoofd zetten en begonnen we deze wedstrijd scherp tegen gepromoveerd Sudosa. 

Starting six bestond uit Rianne, Leanne, Laure, Ellemijn, Lisa, Lynn en Bianca. We speelden netjes, maar merkten al snel dat Sudosa met hun serve druk en puik verdedigingswerk het ons niet makkelijk ging maken. De passjes kwamen echter prima aan en Leanne kon zo het spel mooi verdelen. Jesca kwam erin voor Lynn, waarna de eindsprint moest worden getrokken. Deze haalden we gelukkig binnen en zo sloten we de eerste set met winst af (28-26). 

Onze focus in de tweede set lag op onze eigen service. Hoog, hard en kort raken waarbij er risico genomen mocht worden. Dit pakte lekker uit en de series vlogen Sudosa om de oren. Wederom ging het allemaal niet vanzelf en de lange rally’s hadden impact op onze energie. Echter ging deze set iets gemakkelijker dan de eerste waardoor we het niet spannend hoefden te maken, 2-0 voor! (25-20). 

De derde en vierde set zijn iets minder interessant om over te schrijven. Misschien zaten we met onze hoofden al in de 3-0 wolk want ons niveau daalde aanzienlijk. Emma en Ellemijn kwamen het veld in maar konden het tij helaas nog niet keren. Jesca kwam weer het veld in en samen met Robin werd er gestreden voor de vierde set en dus de drie punten. Het spel was beter en de energie hoger, maar waar Sudosa te veel druk zette, deden wij dat te weinig. Ook deze set ging naar de meiden uit Assen. 

Hier kwam de vijfde set. VVU bleek de afgelopen jaren goed te presteren in die vijfde set. Met volle kracht en onder luide aanmoediging van ons publiek in de Galgenwaard gingen we er voor zorgen dat de winst in Utrecht bleef. Arjen zette hier ook onze geheime wapen, Susan Hullegien (talent) voor in. Suus zag deze kans schoon en besloot er even een paar ballen in te timmeren. We speleden goed en Sudosa maakte geen kans meer. Ik ga hier geen woorden meer aan vuil maken, 15-6. En wederom een vijfsetter winst in seizoen 2019-2020. 

Door dit soort taaie wedstrijden en onze harde trainingen worden we steeds een stukje beter. Op naar de eerste drie punten! Volgende week mogen we aantreden tegen de meiden van Voltena (19:00, Werkendam). 

 

 

 

Om te reageren op dit artikel dien je aangemeld te zijn