Heren 1 prikkend naar de winst!

Laatst gewijzigd:

In de afgelopen twee wedstrijden wist VV Utrecht als winnaar uit de bus te komen en was niet van plan de ongeslagen status te verliezen in Reuver. Al was dat van te voren nog even afwachten met een selectie waarvan het merendeel pijntjes heeft, herstellende van een blessure, geblesseerd of überhaupt niet aanwezig konden zijn.

Daarnaast was het de vraag of iedereen wel op tijd aanwezig zou zijn. Waar het in de voorbereiding al fout ging met een openstaande defecte brug was er nu bij het volgen van de navigatie bij Kessel helemaal geen brug te bekennen omdat het vinkje ‘vermijd veerponten’ nog uitstond. Eenmaal op de veerpont moest er uiteraard betaald worden. Hoeveel precies moest nog blijken toen de jongeman met een onverstaanbaar accent het bedrag noemde.

Wij gaven de vriendelijke man een briefje van €5 met de hoop dat wij hier gewoon met euro’s konden betalen. Uiteindelijk werd ons €2,50 teruggeven dus konden we met terugwerkende kracht ontcijferen dat met ‘twiefieftieg’ twee euro vijftig werd bedoeld.

Gelukkig was de vertraging minimaal en kon de wedstrijd met een goede warming-up beginnen. Althans niet voordat beide teams, zonder microfoon weliswaar want deze stond niet aangesloten, aangekondigd werden. Voor sommige in het team was dit de eerste keer en in combinatie met anderhalf uur rijden en het onverstaanbare dialect voelde het als een echte interland.

Al voordat de eerste set begon was al snel duidelijk dat Maarten, a.k.a. MC, a.k.a. dirigent, a.k.a. man van glas, a.k.a. vakantieganger, a.k.a. Aerobed, ook aanwezig was waardoor de sfeer er al snel goed in zat. Dit was niet te merken aan het spel van VV Utrecht in de eerste set waar de hoge foutenlast ervoor zorgde dat de twee ploegen in het begin gelijk op gingen. Met name de heren aan de buitenkanten herpakten zich goed en sloeg met het snelle spel van Rowan de punten binnen. Hoppa, de eerste set was binnen en VV Utrecht voelde dat hier de volle punten terug naar Nederland gehaald moesten worden.

EMD – Tooling gaf niet op en werkte hard om punten tegenstand te bieden en kwamen bij vlagen goed door op de buitenkant en enkele sprongservice series maar dat woog niet op tegen het aanvallende prikvermogen van VV Utrecht die verrassend vaak effectief bleken op de buitenkant, midden en diagonaal.

In de vierde en laatste set rook Revoc nog kansen voor een punt maar dankzij een goede wissel en lange service serie van Rowan (bizar hoe vaak hij voetfout maakte) wist VV Utrecht toch de volle wist te pakken. BAM 4-0! Dat betekent het clublied zingen, pils in de kantine en als beloning lekker Mac-en voor een gezonde maaltijd.

Volgende week is VCV aan de beurt om een antwoord te geven op het dreigende en ‘onvoorspelbare’ prikkende vermogen. Wij hebben er zin in!

Om te reageren op dit artikel dien je aangemeld te zijn