Eerste 3-0 winst Dames 1

Laatst gewijzigd:

Afgelopen zaterdag was het alweer tijd voor de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen. Na ons verlies van vorige week zaterdag, hebben we even met de koppen bij elkaar gezeten en besproken dat we dit niet vaker willen dit jaar. Winst vinden we veel leuker natuurlijk, maar hoe gaan we dat bereiken tegen PDK Huizen?

Coaches Arjen Schimmel, Bas Rauwerdink en Jasper Diefenbach hadden het plan om dit met de volgende starting seven te doen: Leanne Verdonck, Bianca Gommans, Laure Snijders, Lisa Harmsen, Jesca de Jager, Marit Pasterkamp en Rianne Stok.

Waar wij met een redelijk net spel de punten binnenhaalde, had PDK het vaker moeilijk met punten scoren. Onze verdediging was hard aan het werk en er kwam druk vanaf de achterlijn. Mira van PDK, maar oud teamgenoot van ons, kwam met een mooie serve serie. Hiervoor kwam Emma Visser erin voor de pass, maar had zelf een ander plan: keihard die bal erin rammen! Er volgde nog een dubbele wissel, Robin en Lynn kwamen het veld in met veel enthousiasme. Waar we uiteindelijk met een ace van Marit de eerste set binnen halen met 25-18.

Het begin was gemaakt, nu door naar de tweede set. We begonnen weer met de beginopstelling, maar speelde niet zoals in de eerste set. Met een achterstand van 5-10, waren we de draad kwijt. Robin kwam erin om het spelletje anders te verdelen en later ook Emma om de pass weer te ondersteunen. Zo kwam we terug tot 14-14 en liepen we erover heen met en serveserie van Bianca naar 19-15. Aanvallend kwamen we lekker uit de voeten en uiteindelijk halen we de set binnen met 25-17.

Nog een laatste set en ons plan was gelukt, winst in eigen huis. Dit verliep alleen niet zo gemakkelijk als in de eerste twee sets. We vergaten even te volleyballen en waren met alles eromheen bezig, behalve het volleyballen. PDK bleef wel lekker volleyballen en we kwamen achter te staan. Na een goede time-out werden we bij elkaar geraapt en gemotiveerd om weer te volleyballen en daar hebben we werk van gemaakt. Gelukt! Puntje voor puntje kwamen we weer dichterbij PDK. Leanne kwam er nog in om het spel anders te verdelen, Ellemijn om een goede serve af te leveren en Lynn op de diagonaal om punten te scoren. Dit kwam voor elkaar en we halen de winst binnen met een blokje van Laure, 25-21.

Eindstand: 3-0! Zoals coach ons al motiveerde voor de wedstrijd: “You have to expect things from yourself before you can do them”, hebben we ook gespeeld. Tijd voor weer een klein feestje in de Heksenketel! Volgende week spelen we nogmaals om 20.00u in eigen huis. Dit keer tegen Dros-Alterno DS2, komen jullie ons weer aanmoedigen?

 

Om te reageren op dit artikel dien je aangemeld te zijn