H1 na 1e nederlaag nog steeds in de race voor wildcard

Laatst gewijzigd:

Dat de PR-machine van VV Utrecht op volle toeren draait blijk wel uit de reacties op ons voorgaande verslag. Via deze weg willen we collega’s, pers en andere volgers bedanken voor alle ontvangen steunbetuigingen. De zaak die de heren van VCV hadden aangespannen is inmiddels geseponeerd en ook de aanklacht van VVU richting de mannen uit Veenendaal is ingetrokken. Een roerige week werd zo opgelucht afgesloten. 

Wildcard | De week eindigde met een bericht uit onverwachte hoek. De Nevobo is deze (gratis) publiciteit voor het volleybal ook niet onopgemerkt gebleven. De manier hoe H1 het volleybal in een positief daglicht zet is júist wat deze sport, en in het bijzonder de 1e-, top- en ere- divisie nodig heeft. De directie van de bond is aan het denken gezet hoe deze positieve ontwikkeling ook op het allerhoogste niveau kan zorgen voor meer show en entertainment. Deze week is bekend geworden dat de bond vanaf het seizoen 2020-2021 één wildcard zal verstrekken aan een team die bijdraagt aan de ontwikkeling van de sport, het weer op de kaart zetten van het hoogste niveau (ook richting het buitenland) en de uitstraling van de op dit moment in zwaar weer verkerende eredivisie.
H1 is middels een brief op de hoogte gesteld dat men één van de genomineerden is. Deze nominatie werd uiteraard met veel enthousiasme door de mannen van VV Utrecht ontvangen. Ook de pers heeft inmiddels lucht gekregen van deze opmerkelijke beslissing, waarover u verder in dit bericht meer kan lezen. 

Broekema/Uittenbosch | Ondanks de perikelen van de afgelopen week moesten de heren gewoon weer de arena in. Tegen de reserves van Zaanstad (lees: Broekema/Uittenbosch) werd een 2,5 uur durende veldslag afgewerkt die eindigde in het voordeel van de bezoekers (lees: Broekema/Uittenbosch). De statistieken, te lezen op bijgevoegde foto geeft een goed beeld van de gehele wedstrijd maar óók van de tekortkomingen van de Utrechtse mannen.
Na een soevereine 2-0 voorsprong, ondanks matig spel van de mannen uit de Domstad, gooide de coach van Zaanstad (lees: Broekema/Uittenbosch) zijn tactiek volledig om: de pass moest weer ouderwets naar midvoor en de spelverdeler werd verteld niet te mogen springen om zo VVU nog meer uit het spel te kunnen halen. En dat lukte. De heren van Zaanstad (lees: Broekema/Uittenbosch) kwamen op stoom en veroverde de volgende 3 sets. De eerste nederlaag dit seizoen voor de heren van coach Langendoen was een feit. 

Een vrij weekend moet de mannen weer op het juiste spoor zetten. Over 1,5e week staat de volgende kraker op het programma en tegen de reserves van Taurus. Wederom een wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 van deze divisie. Taurus, dat aangeeft het tweede team volledig verjongd te hebben, staat momenteel op de 1e plek. Dat spelers als Sturkenboom, Jaarsveld en van Westrienen zo snel zijn vervangen geeft aan dat het met de doorstroom bij de heren uit Houten wel goed zit.

NOS Studio Sport | In het kader van deze wedstrijd én de mogelijk te ontvangen wildcard voor de eredivisie heeft de redactie van NOS Studio Sport doen besluiten om hier een reportage over te maken in de wekelijkse rubriek “Vergane glorie”, gepresenteerd door Kamphuis en van Binsbergen.
Deze opmerkelijke reportage zal de avond voorafgaand aan Taurus – VV Utrecht worden uitgezonden op vrijdag 1 november aanstaande, 20.30u NPO 3. 

IMG 0215

Om te reageren op dit artikel dien je aangemeld te zijn