JC en JB going international

Laatst gewijzigd:

Vrijdag 15 november was het zover. Samen met een team van Taurus, gaan onze JC- en JB-jongens naar Denemarken. Het draait allemaal om de Molten-Cup, een toernooi waaraan meer dan 500 volleyballers meedoen. In de bus naar Schiphol is het al feest. En aan boord van het stampvolle KLM-toestel al helemaal:”Ladies and gentlemen, this is your captain speaking:... a special welcome for three volleybalteams from Utrecht.” Gejuich…

Op het vliegveld in Denemarken staat de bus al klaar. Uurtje rijden, met z’n 34-en in een schoollokaal slapen op door de organisatie geregelde matrasjes, vroeg op en de volgende ochtend: spelen maar. Vier locaties, douchen in de vaste hal van de Deense nationale teams en groeien in het toernooi. Want dat is wat er gebeurt: jonge spelers, die fanatiek het beste geven van wat ze in huis hebben. Het is voor de begeleidende coaches een feest om te zien. DIT maakt van jongens mannen. Elk team heeft zijn eigen topwedstrijd om nooit meer te vergeten. Elke speler zijn eigen wereldbal. In de buurt van de eerste plaats komt geen van de drie teams, maar WAT een belevenis. 

En de trainers Uberto, Arjan, Stef en Jan kennen elkaar ook weer wat beter. Heel veel dank voor het organiseren van dit alles, Uberto!

Verslag van Jan Reiff (trainer JB1) en

 van Arjan van Eck (trainer MA2 en vader van Niels, JC1): 

Om te reageren op dit artikel dien je aangemeld te zijn