Dames 1 tegen VCN

Afgelopen zaterdag mochten we weer aantreden in onze eigen Galgenwaard. Dit keer tegen de koploper, VCN dames 1 uit Capelle. Na de bekerwedstrijd tegen Sliedrecht waren we vastbesloten ons spel te verbeteren en weer te vlammen!

We begonnen de wedstrijd vol goede moed. Ons spel was netjes en we merkten dat we redelijk gelijk op gingen met VCN. Op 22-20 voor VCN wordt er een timeout genomen. Vastbesloten gingen we terug het veld op en we vochten ons terug naar de 22-22. We pakten door en wonnen de eerste set!
Ons geluk kon niet op. We snakten naar meer en ook in de tweede set zetten we goed spel neer. Door heerlijke killblocks, pluspluspassjes en een goede servicedruk vloog de set voorbij. Aan de kant van VCN liep het allemaal niet volgens plan en door netjes te spelen bouwden we uit naar een voorsprong van 20-8!! Toen volgde een omslagpunt, waarin we slordiger speelden en VCN punten pakte. De laatste 5 punten gingen daarom moeizaam. Met een 25-17 voor ons sloten we de set af.

We waren niet tevreden over ons spel, dus in de derde set was het weer full focus! De dames uit Capelle gaven zich niet zomaar gewonnen en dit leverde mooie rally's op. Ondanks servicefouten aan onze kant zwoegden we naar de 20-20. We zetten alles op alles en het werd 24-23 voor ons. Marit besloot het spelletje nog even wat spannender te maken (alles uit die contributie harken) en op 25-25 wss het spel nog lang niet beslist. We lieten ons niet kennen en mede door aanmoediging van de volle tribunes wonnen we de set met 27-25!
De koploper werd verslagen, en we plaatsten onszelf met 19 punten als een steady nummer 3 op de ranglijst. Een prima manier om het aansluitende VVU-feest mee te beginnen. Wij hebben genoten!
Volgende week spelen we in Nijmegen tegen de nieuwe nummer 1: Vocasa dames 1. Ben jij erbij?