Podiumplek voor meisjes A bij jeugdtoernooi Dynamo!

Afgelopen 27 t/m 29 december werd het jaarlijkse jeugdtoernooi van SV Dynamo gespeeld. VV Utrecht werd vertegenwoordigd door drie teams: de meisjes A, meisjes B en jongens C. Alle teams hebben het fantastisch gedaan! Voor een uitgebreid verslag van de ervaringen van de meisjes A, lees verder!

De halve finale NOJK van vorig jaar smaakte naar meer, moet coach Erwin Hoffmann gedacht hebben. En dus vroeg hij Sharon te assisteren bij de voorbereidingen, stelde hij al vroeg zijn spelerslijst op, plande enkele trainingen op zondagen en meldde hij de meisjes A aan voor het Dynamo toernooi tijdens de kerstvakantie. In het Omnisport werd voor de 27e keer het Errea-Buurman internationaal Jeugdtoernooi georganiseerd door SV Dynamo. Dit toernooi gebruikten we als voorbereiding voor de NOJK rondes, omdat het een gezellig toernooi is van hoog niveau, een goede voorbereiding dus.

Na een overheerlijke lunch bij Sanne thuis reed het team de 27e rond 13.00 uur naar Apeldoorn.

Om 15.00 uur stond de eerste wedstrijd tegen VC Spaarnestad gepland. De eerste set werd verloren -even inkomen- maar de tweede werd gewonnen. Vier uur later was Dros Alterno de tegenstander. Ietwat gespannen werd er aan de wedstrijd begonnen, maar beide sets werden gewonnen. Met ietwat vertraging en helaas zonder geluid, kon ook thuis via de webcam meegekeken worden naar de prestaties. De laatste wedstrijd van de dag was tegen Sliedrecht Sport. De eerste set werd nipt verloren (26-24), maar de tweede set eindigde in het voordeel van Utrecht. Hierdoor eindigden we als tweede in de poule!

Zaterdag 28 december was de tweede speeldag. Tegen Next Volley Dordrecht eindigde de wedstrijd onbeslist; in 1-1. VC Spaarnestad werd met 2-0 verslagen en Utrecht liet ook het Deense Lyngby-Gladsaxe alle hoeken van het veld zien. VVU voor het eerst in de halve finale van het toernooi!

Daarna was het tijd voor het feest in de Dynamokantine. Laat naar bed, weinig slaap en schorre keeltjes waren waarschijnlijk de oorzaak dat deze eerste wedstrijd van dag 3 geen kopie was van twee dagen eerder tegen hetzelfde Sliedrecht. Met 2-0 gingen we onderuit. Maar de kopjes bleven omhoog, want een podiumplaats zat er nog steeds in.

Samen met VCN moest Utrecht uitmaken wie met de beker voor de derde plek naar huis ging. De eerste set eindigde in winst voor VVU (25-18). VCN herpakte zich en wij kwamen in deze set niet boven de 20 punten. De derde set moest gespeeld worden. Bij het wisselen van speelhelft stond VVU voor, maar VCN deelde wat rake klappen uit en kwam weer bij. Een VVU-ace bij een stand van 13-12 was het kantelpunt en met een mooie aanval werd de wedstrijd beslist in het voordeel van Utrecht. 3-2 winst! Een teambeker en voor alle deelnemers en coaches een bronzen medaille.

Erwin en Sharon: super bedankt voor deze ervaring, begeleiding en energie die jullie ons gaven!

Aaliyah, Maaike, Josefien, Marit, Ellemijn, Bo, Lisa, Sanne, Natalia, Susan, Eva, Nienke.