Bericht n.a.v. ongepaste telefoontjes bij verenigingen elders

Recentelijk zijn wij via dit nieuwsbericht op de hoogte gebracht van het volgende: enkele jeugdleden van een aantal (andere) volleybalclubs zijn telefonisch benaderd door een onbekend persoon. In dit gesprek doet deze man zich voor als een medewerker van de Nevobo en gaat – na een aantal algemene vragen – over op vragen van ongepaste aard. Hoewel het erop lijkt dat dit voorval zich heeft beperkt tot Oost-Nederland, nemen het bestuur en de vertrouwenscontactpersonen van VVU dit bericht zeer serieus.

VVU wil niet alleen een sportieve en gezellige vereniging zijn, we willen ook een ‘veilige’ vereniging zijn. Middels dit bericht willen wij jullie vragen om gepaste oplettendheid. Mocht er contact met je worden opgenomen, dan raden wij aan om ouders/verzorgers te vragen het gesprek over te nemen, of het gesprek te beëindigen indien je de situatie niet vertrouwt.

Vertrouwenscontactpersonen binnen VVU
VVU heeft momenteel twee vertrouwenscontactpersonen, waarmee je alles in vertrouwen kunt bespreken. Heb je het gevoel of krijg je signalen dat de veiligheid in het geding is, bijvoorbeeld door seksuele intimidatie of pesten? Of heb je hier vragen over? Neem dan contact op met Charlotte of Pim. Dat kan voor jezelf zijn, maar zeker ook voor een teamgenoot. Je kunt altijd contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gesprekken met de VCP zijn in principe vertrouwelijk. Deze vertrouwelijkheid wordt alleen doorbroken als de VCP op grond van de wet verplicht is de vertrouwelijkheid te doorbreken.