Beleid rondom coronavirus, update 21 mei

Laatst gewijzigd:

Update 21 mei:

In deze update een vervolg op de financiële gevolgen van de coronacrisis voor de vereniging, de datum voor de ALV en informatie over het vrijwilligersuitje.

Financiële beleid rondom corona: Als vereniging hebben we een aantal kosten de afgelopen twee maanden niet hoeven maken, zoals de zaalhuur voor trainingen en wedstrijden. Echter zijn er ook kosten gemaakt die we niet terugkrijgen, of waar we inkomsten mislopen (teaminschrijfgelden, bedrijventoernooi, sponsoren). Met de kennis die we nu hebben lijkt het erop dat we ieder lid met +/- € 10,00 zouden kunnen compenseren. Het bestuur heeft besloten dit bedrag niet uit te betalen, maar op zoek te gaan naar een tegemoetkoming voor leden in een andere vorm.

ALV: Met het oog op de geplande versoepelingen van de maatregelen rondom het coronavirus heeft het bestuur de ALV op donderdagavond 2 juli gepland. Meer informatie over de tijd en locatie, en de stukken (inclusief het nieuwe beleidsplan) zullen volgen.

Vrijwilligersuitje: Normaal gesproken wordt er elk jaar een vrijwilligersuitje gepland om onze vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. In de huidige situatie is het niet mogelijk het uitje op dezelfde wijze te organiseren. We zijn aan het kijken naar mogelijkheden. Mocht je nou een goed idee hebben, laat het weten aan de V-factor commissie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en dan wordt het meegenomen in de overwegingen.

Update 7 mei:

Naar aanleiding van de versoepeling van de regels rondom buiten sporten (zoals aangekondigd in de persconferentie van 6 mei), gaan we kijken naar de mogelijkheden rondom beachvolleybal. De beachcommissie is op dit moment in afwachting op de officiële protocollen van de Nevobo en de gemeente. Als deze bekend zijn, gaan we kijken hoe en wanneer de senioren weer kunnen gaan beachvolleyballen binnen de geldende regels. Hier komen we zo snel mogelijk bij jullie op terug.

Update 25 april:

Naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen dinsdag zijn wij bezig om de jongste jeugd (tot en met 12 jaar) zo snel mogelijk de mogelijkheid te bieden om binnen de gestelde voorwaarden op sportstrand Krommerijn (= buiten) beachvolleybaltrainingen te volgen.

Naast de trainingen moet hier bijvoorbeeld ook worden nagedacht over halen, brengen, omkleden, desinfecteren, etc. Jeugdleden en ouders worden spoedig over de mogelijkheden en procedures geïnformeerd.

Voor de leeftijd 13-18 jaar zijn we eerst goed in kaart aan het brengen óf en hoe wij dit binnen de gestelde kaders aan kunnen bieden. Hiervoor zullen wij naast de richtlijnen vanuit de overheid ook de protocollen van Nevobo volgen (zie hier). 

Voor beide leeftijdscategorieën geldt dat we buiten sporten graag willen faciliteren, maar alleen wanneer wij kunnen voldoen aan alle gestelde veiligheidsvoorschriften. Dit vraagt dus ook medewerking van ouders en jeugdleden. Voor seniorleden zijn de maatregelen nog niet versoepeld, uiteraard horen jullie van ons wanneer hiervoor wel mogelijkheden zijn.

 

Update 18 april: 

Middels deze update willen we jullie verdere informatie geven over het besluit van de Nevobo t.a.v. de competitie, de trainingen dit jaar en de teamindelingen. En willen we jullie uitnodigen voor de VVU-week: elke avond een online activiteit!

Besluit van de Nevobo: De meeste van jullie zullen ondertussen meegekregen hebben dat de Nevobo heeft besloten hoe om te gaan met de competities. De competities zijn stopgezet en op basis van het wedstrijdquotiënt is tot een definitieve stand gekomen. Voor het volledige beleid zie hier. Ook komt er vanaf komend seizoen een tweede Topdivisie, voor zowel de mannen als de vrouwen. Dit betekent dat ons heren 1 is gepromoveerd naar de Topdivisie!

Trainingen: Het bestuur heeft besloten alle trainingen voor de rest van het seizoen te annuleren. Mocht er nog de mogelijkheid komen om te training in de maand mei dan kan dit op verzoek worden bekeken.

Teamindelingen: De TC's zijn druk bezig met de teamindelingen. Dit is zoals altijd een ingewikkelde klus en daarbij in deze corona tijd nog eens extra lastig. Toch zullen we weer tot een nieuwe teamindeling komen. Hierbij ook nogmaals de oproep om de TC -enquête in te vullen als je dit nog niet hebt gedaan! Onze doelstelling is om ergens half mei met een teamindeling te komen.

Last, but not least: komende VVU-week: Om het VVU-gevoel te behouden zal komende week elke avond een activiteit georganiseerd worden via Zoom. Het programma en verdere informatie is te vinden via de website, Instagram en VVU-Facebook. De links zullen via de social captain app en teammanagers app verstuurd worden.

 

Update 27 maart:

Als gevolg van de steeds verder aangescherpte maatregelen vanuit de overheid staan wij als bestuur voortdurend met elkaar in contact om hier zo goed en snel mogelijk op in te kunnen spelen. Om al onze leden op de hoogte te brengen van de overwegingen en besluiten, hierbij een korte update van de huidige situatie. Uiteraard zullen alle keuzes (gemaakte en toekomstige) gebaseerd zijn op de adviezen van overheid, RIVM en Nevobo, maar in sommige gevallen is er simpelweg nog geen duidelijkheid. In deze update informatie over de competitie, trainingen, ALV, het nieuwe beleidsplan, geplande activiteiten en de financiële gevolgen:

Competitie: Zoals inmiddels bekend zal de competitie niet meer verder uitgespeeld worden en zijn er dus geen thuisdagen meer. Hiermee zal ook het geplande eindfeest op 18 april komen te vervallen. Op dit moment is het nog niet bekend wat het stoppen van de competitie betekent voor eventuele promoties en degradaties. Wij zijn hierover in contact met de Nevobo en zodra hier duidelijkheid over is, zal dit worden gedeeld. Hetgeen op dit moment bekend is over het beachseizoen is dat de toernooien niet eerder dan 1 juni zullen starten, daarmee komt het toernooi op 16 mei op Kromme Rijn te vervallen.

Trainingen en teamindeling: Officieel zijn de sportaccommodaties dicht tot 6 april en dus wachten we hierin verdere berichtgeving van de overheid af. Mocht deze sluiting worden verlengd tot 1 juni betekent dit dat het zaalseizoen voorbij is en zullen wij in juni geen extra zaalruimte huren. Teamindelingen worden in dat geval gemaakt op basis van de enquete en bij TC beschikbare informatie, mocht je de enquête nog niet hebben ingevuld, doe dit dan z.s.m. en voorzie de TC proactief van nieuwe informatie over jouw plannen m.b.t. stoppen of doorgaan. Het moment waarop we terecht kunnen op de beachvelden bij Kromme Rijn zal ook afhangen van verdere berichtgeving van overheid.

ALV: De geplande voorjaars ALV van 1 mei wordt tot nader order uitgesteld. Indien mogelijk organiseren wij deze in juni, mocht dit onverhoopt niet lukken zullen we kijken naar andere mogelijkheden.

Bespreken concept beleidsplan: Helaas konden wij als bestuur op zaterdag 14 maart niet met de leden in gesprek over het  concept beleidsplan waarin de ledeninput is verwerkt. Hiervoor zullen wij aanstaande zondag tussen 16.00 en 17.00 een digitale mogelijkheid creëren. Informatie over hoe hier bij aan te sluiten delen we via de social captains en teammanagers van de jeugdteams.

Geplande activiteiten: Evenementen zijn tot 1 juni verboden en daarmee moeten we het bedrijventoernooi helaas uitstellen. Omdat ook de eredivisie voetbal is stilgelegd wordt helaas ook de tweede bijeenkomst van de Business Sport Club 030 verplaatst. Op dit moment kijken we naar de mogelijkheden om beide evenementen in het begin van het nieuwe seizoen te plannen. Op dit moment blijft het jeugdkamp in juni nog staan zoals gepland, maar kijken we hier ook alvast naar alternatieve scenario's. Hetzelfde geldt voor het inleveren van alle materialen (ballen, spelerskaarten en jeugdshirts).

Financiële gevolgen: Logischerwijs heeft deze situatie ook financiële gevolgen. We inventariseren op dit moment welke gemaakte kosten we mogelijk terug kunnen krijgen of besparen en welke opbrengsten we als vereniging mislopen. Zodra we hier voldoende zicht op hebben, gaan we op zoek naar een passende oplossing voor onze leden.

Update 18 maart:

De Nevobo heeft vandaag aangekondigd dat de competities (Topdivisie en lager) zijn gestopt. Er worden in het huidige seizoen geen teams kampioen. De Nevobo roept leden op via social media actief mee te denken over een eerlijke competitie-indeling voor het seizoen van 2020-2021. Voor meer informatie en de links naar de social media kanalen, zie de website van de Nevobo.

Update 16 maart:

De Nevobo heeft, n.a.v. het aangekondigde op 15 maart, de afgelasting van alle wedstrijden en trainingen verlengd tot en met in ieder geval 6 april. 

Update 14 maart:

Naast de al eerder afgelaste wedstrijden, komen ook de trainingen tot en met 31 maart te vervallen. Wij volgen hiermee het advies van de Nevobo. Voor het beleid de komende weken zullen wij de richtlijnen van het RIVM en de Nevobo volgen. Bij updates zullen wij jullie via de bovenstaande kanalen informeren.

Bericht 12 maart:

Naar aanleiding van de meest recente adviezen van het RIVM en de Nevobo heeft het bestuur besloten de trainingen vanavond en morgen af te gelasten. Ook heeft de Nevobo besloten dat alle volleybalwedstrijden tot en met 31 maart uitgesteld zullen worden. Komende thuisdag zal er dus niet gespeeld worden. Ook de (gedeeltelijke) thuisdagen op 21 en 28 maart zullen niet gespeeld worden. We zullen jullie via whatsapp, social media en website op de hoogte houden over het hervatten van de trainingen en wedstrijden.

 

Voor het beleid van de Nevobo, zie hier.

 

 

 

 

 

 

 

 

Om te reageren op dit artikel dien je aangemeld te zijn