Informatie m.b.t. coronamaatregelen bij start seizoen

Komende week gaat het seizoen weer van start en gaan de trainingen weer beginnen. Hieronder staat alle relevante informatie omtrent de nu geldende coronamaatregelen waar wij ons als vereniging aan dienen te houden, gebaseerd op protocollen van de Nevobo en het RIVM.

Bij het binnen sporten zijn de volgende algemene regels van toepassing:

• Iedereen boven de 18 jaar houdt 1,5 meter afstand voor en na het sporten.
  • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.
  • Iedereen die de accommodatie betreedt wordt nadrukkelijk aangeraden bij binnenkomst en bij vertrek handen te desinfecteren.
  • Blijf thuis als je ziek bent of als een huisgenoot positief op Corona is getest.
  • Het gebruik van kleedkamers en douches is toegestaan, maar wij willen je verzoeken zoveel mogelijk thuis om te kleden en te douchen, om contactmomenten in de kleedkamer zoveel mogelijk te vermijden.
Sporthallen:
In de sporthallen Galgenwaard en Nieuw Welgelegen is een beheerder aanwezig. De beheerder beschikt over voldoende desinfectie voor handen en materiaal. In principe is het ook de taak van de beheerder om ervoor te zorgen dat er voldoende is, maar is het de taak van het team om voor aanvang van de training de materialen als netten, palen en andere materialen te desinfecteren (de beheerder zorgt voor desinfectiemiddel).

In deze sporthallen wordt de looproute aangegeven.  Specifieke aanwijzingen vanuit de beheerder dienen uiteraard gevolgd te worden.

Voor gymzaal Fockema Andrealaan en KC Voorn geldt dat er geen beheerder is en de teams die er trainen dus zelf verantwoordelijk zijn voor desinfecteren van handen en materialen.

Kantine:
Zowel de Heksenketel in de Galgenwaard als de kantine in Nieuw Welgelegen hebben eigen protocollen. Zodra deze met ons gedeeld zijn, zullen wij die ook communiceren via onze media kanalen.

Registreren van sporters:
Om goed mee te kunnen werken aan eventueel bron- en contactonderzoek van de GGD dienen wij te registreren welke sporters er aanwezig zijn bij de trainingen. Met ons trainingsschema en teamindeling hebben we een duidelijk overzicht wie er wanneer trainen. Wij instrueren de trainers om bij te houden als er meetrainers zijn, zodat we dit goed geregistreerd hebben in het geval dat dit nodig is,

Coronabesmetting:
In het geval van een positieve Corona test willen we je dringend verzoeken zo snel mogelijk contact op te nemen met Wouter van Gelderen (technisch directeur VVU). Wij kunnen zo bekijken welke info we aan de GGD kunnen geven om verdere besmettingen te voorkomen. Uiteraard blijft dit vertrouwelijk en zullen wij nooit zonder toestemming naam of andere gegevens delen.
Wouter zijn telefoonnummer is te vinden in de mail die jullie ontvangen over de coronamaatregelen.

Competitiestart:
Voorlopig gaat de competitie gewoon van start volgens planning, wij zijn hierover ook in contact met de Nevobo.
Ergens in de komende weken volgt een update m.b.t. de competitiestart en eventuele aanvullende maatregelen op bijvoorbeeld thuisdagen.

Heb je nog vragen, mail deze dan naar Wouter via technischdirecteurvvu@gmail.com