Vanaf dit seizoen: ouderbijdrage tijdens thuisdagen

Vanaf dit competitie seizoen, het seizoen dat over een maand gaat starten, gaan we het verplicht stellen voor de ouders van onze jeugdleden om te helpen tijdens thuisdagen van VV Utrecht. Dat betekent dat voor ieder jeugdlid, 2 keer per seizoen een actieve bijdrage van de ouders wordt verwacht van 3 uur op een competitie zaterdag van VV Utrecht in de Galgenwaard. Daarnaast vragen we nu al ieder jaar van ieder team om een aantal vrijwilligerstaken uit te voeren. Dat zal natuurlijk ook dit jaar het geval blijven.

Als bestuur van VV Utrecht zien we dit als een belangrijke stap vooruit om onze eigen competitie zaterdagen goed te kunnen blijven aanbieden. We kunnen ons voorstellen dat dit niet door iedereen als goed nieuws wordt ontvangen en dat we een beroep doen op ouders die het wellicht al erg druk hebben.

Daarom leggen we graag nog eens uit waarom het zo belangrijk is om deze stap te zetten.

Om bij zo’n grote vereniging met z’n allen te kunnen volleyballen, verwachten we van ieder lid van VV Utrecht een actieve bijdrage. Op dit moment wordt de totale bijdrage voor het overgrote deel geleverd door seniorenteams. Terwijl onze club voor meer dan een derde bestaat uit jeugdleden. Seniorenteams moeten ieder seizoen 1 tot 2 keer een hele thuisdag begeleiden. Dat betekent van 8:15 tot 22:30 velden op- en afbouwen, tellen, fluiten en teams, gasten en scheidsrechters verwelkomen en de weg wijzen. Daarom zorgen we ervoor dat vanaf dit seizoen, we met een grote groep ouders, een deel van de begeleiding op een thuisdag overnemen, specifiek tijdens de jeugdwedstrijden. Op die manier betrekken we ouders bij de wedstrijden van de jeugd en komen ze hopelijk óók meer te weten over het reilen en zeilen van VV Utrecht.

We verwachten per jeugdlid een ouderbijdrage van 2 keer 3 uur in de ochtend op een thuisdag van VV Utrecht. Het gaat dus om in totaal 6 uur per seizoen. Hierbij zal een groep ouders verantwoordelijk zijn voor bijvoorbeeld het opbouwen van velden, publiek begeleiden rondom de velden, kleedkamers netjes houden, teams en gasten verwelkomen in de ontvangsthal, tellen en eventueel fluiten voor ouders die al volleybalscheidsrechter zijn.

In de week van 7 september organiseren we maandag tot en met donderdag bijeenkomsten rond alle jeugdtrainingen. We verwachten dat er voor ieder jeugdlid 1 ouder aanwezig is. Hier delen we de planning voor het komend seizoen en zullen we precies uitleggen wat er verwacht wordt. Op 19 september is onze eerste thuisdag met begeleiding van ouders.

Mocht je nu al vragen hebben over bovenstaande, stuur Feiko dan een mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Binnenkort ontvangen alle ouders een uitnodiging voor de teambijeenkomsten in september. We rekenen op jullie! Dankjewel voor jullie inzet!