Beleid rondom coronavirus, per 19 november

Update 19 november:

Hoewel er vanaf vandaag binnen de geldende maatregelen weer beperkte mogelijkheden zijn om te trainen hebben we als bestuur besloten de trainingen voor de senioren nog niet op te starten.

Uiteraard willen wij ook niets liever dan weer kunnen volleyballen, maar naast dat we ons verantwoordelijk voelen voor de gezondheid van onze leden, voelen wij ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Hoewel het aantal positieve tests een gunstige trend laat zien, is de situatie in de ziekenhuizen nog altijd zorgelijk. Dit, tezamen met het feit dat de competitie dit kalenderjaar niet meer wordt hervat, brengt ons tot de conclusie dat de voordelen van met 4 man trainen niet opwegen tegen de nadelen.

We rekenen er op dat dit dit kalenderjaar ook niet meer zal gebeuren, maar blijven de ontwikkelingen vanuit de overheid en Nevobo nauwgezet volgen en zullen jullie bij veranderingen op de hoogte brengen.

Update 3 november:

Helaas is de situatie rondom het coronavirus de afgelopen periode onvoldoende verbeterd. Voor het volleybal bij VV Utrecht betekent dit het volgende (deels was dit al zo):

- Voor zowel jeugd als senioren (zowel recreanten als competitiespelend) tot nader order geen beker- of competitiewedstrijden, dit geldt waarschijnlijk in ieder geval voor de rest van 2020

- Trainingen voor de jeugdteams gaan door (ook de UVolley Volleybalschool en NOJK), waarbij nog steeds geldt: bij klachten blijf je thuis; handen ontsmetten bij binnenkomst; kinderen houden 1,5 m afstand tot de trainer; ouders/verzorgers kunnen niet mee naar de sporthal of de tribune op; in binnenruimten geldt het dringende advies om een mondkapje te dragen; kleedkamers zijn dicht en bij een positieve testuitslag neem je direct contact met ons op (zie eerdere communicatie rondom corona)

- De voorronde van het Volleybaldirect Open (NOJK) van 9 januari, de regionale en nationale bekertoernooien komen te vervallen;

- Voor de senioren worden er tot nader order geen trainingen georganiseerd.

Contributie: Aangezien de trainingen en wedstrijden nu voor langere tijd zijn geannuleerd en we de gereserveerde zaalhuur niet hoeven te betalen, zullen we de senioren tegemoet komen m.b.t. de contributie. Hopelijk kunnen we het seizoen later weer opstarten, dan kunnen we dit verrekenen bij de tweede incasso ronde.

Update 15 oktober:

De nieuwe maatregelen die zijn aangekondigd in de persconferentie van dinsdag 13 oktober raken ook het volleybal. In dit bericht geven we even een korte update over een aantal zaken en houden we jullie de komende weken op de hoogte als er veranderingen zijn.

Competitie: De competitie voor zowel jeugd als senioren is in ieder geval tot en met 10 november stilgelegd. Ook eventuele bekercompetities zijn stilgelegd en gaan dus niet door. De Nevobo zal op een later moment een update geven over eventuele hervatting en de gevolgen.

Trainingen: Voor alle jeugd onder de 18 jaar gaan de trainingen door en blijft het trainingsschema onveranderd.* Ook de NOJK trainingen en de volleybalschool gaan door. Hierin verandert dus niets. M.b.t. senioren trainingen stelt de Nevobo dat dit wel mogelijk is met een maximale groepsgrootte van 5 personen (max 4 spelers en max 1 trainer) per veld en maximaal 30 personen per ruimte. Wat dit betekent voor de mogelijkheden voor senioren om toch beperkt te kunnen trainen zijn we aan het onderzoeken. We zijn hierin o.a. afhankelijk van de beschikbare zaalruimte en de regels rondom het maximaal aantal personen in 1 ruimte. Ook zijn er nog wat tegenstrijdigheden vanuit verschillende instanties waar wij mee te maken hebben. Daarnaast willen we als VV Utrecht ook graag onze verantwoordelijkheid nemen met betrekking tot volksgezondheid.

Contributie: De amateursport is stilgelegd voor vier weken. Voor deze periode maken we nog geen afspraken over teruggave van contributie, we hopen namelijk van harte dat we daarna de zaal weer in mogen. Gelijktijdig inventariseren we welke mogelijkheden er zijn als deze periode toch langer gaat duren. Vooralsnog kunnen we hier echter nog geen uitspraken over doen. We zullen hierop terugkomen wanneer de trainingen en competitie weer volledig hervat kunnen worden.

* Het kan zijn dat vanwege beperkte zaalhuur wijzigingen moeten worden aangebracht in dit schema, dat wordt dan uiteraard gecommuniceerd met de betreffende teams.