Beleid rondom coronavirus, per 15 oktober

Laatst gewijzigd:

De nieuwe maatregelen die zijn aangekondigd in de persconferentie van dinsdag 13 oktober raken ook het volleybal. In dit bericht geven we even een korte update over een aantal zaken en houden we jullie de komende weken op de hoogte als er veranderingen zijn. 

Competitie: De competitie voor zowel jeugd als senioren is in ieder geval tot en met 10 november stilgelegd. Ook eventuele bekercompetities zijn stilgelegd en gaan dus niet door. De Nevobo zal op een later moment een update geven over eventuele hervatting en de gevolgen.

Trainingen: Voor alle jeugd onder de 18 jaar gaan de trainingen door en blijft het trainingsschema onveranderd.* Ook de NOJK trainingen en de volleybalschool gaan door. Hierin verandert dus niets. M.b.t. senioren trainingen stelt de Nevobo dat dit wel mogelijk is met een maximale groepsgrootte van 5 personen (max 4 spelers en max 1 trainer) per veld en maximaal 30 personen per ruimte. Wat dit betekent voor de mogelijkheden voor senioren om toch beperkt te kunnen trainen zijn we aan het onderzoeken. We zijn hierin o.a. afhankelijk van de beschikbare zaalruimte en de regels rondom het maximaal aantal personen in 1 ruimte. Ook zijn er nog wat tegenstrijdigheden vanuit verschillende instanties waar wij mee te maken hebben. Daarnaast willen we als VV Utrecht ook graag onze verantwoordelijkheid nemen met betrekking tot volksgezondheid. We streven er naar om uiterlijk zondag 18 oktober met een update te komen over (beperkte) senioren trainingen.

Contributie: De amateursport is stilgelegd voor vier weken. Voor deze periode maken we nog geen afspraken over teruggave van contributie, we hopen namelijk van harte dat we daarna de zaal weer in mogen. Gelijktijdig inventariseren we welke mogelijkheden er zijn als deze periode toch langer gaat duren. Vooralsnog kunnen we hier echter nog geen uitspraken over doen. We zullen hierop terugkomen wanneer de trainingen en competitie weer volledig hervat kunnen worden.

* Het kan zijn dat vanwege beperkte zaalhuur wijzigingen moeten worden aangebracht in dit schema, dat wordt dan uiteraard gecommuniceerd met de betreffende teams.

Om te reageren op dit artikel dien je aangemeld te zijn