Booleans / VV Utrecht versterkt selectie met zes nieuwe speelsters

Laatst gewijzigd:

Zoals vorige week bekendgemaakt op de persconferentie komt Booleans/ VV Utrecht volgend seizoen uit in de Eredivisie.

De staf is volop bezig met de voorbereidingen van het seizoen en de samenstelling van het team. Inmiddels is het team versterkt met zes nieuwe speelsters. 

Na 4 jaar Sliedrecht Sport, daarvoor PDK Huizen, Taurus en Regio Zwolle komt de 26-jarige Ana Rekar terug naar haar woonplaats Utrecht. Ana is 3x landskampioen, heeft 3x de nationale beker en 4 supercups gewonnen. Ana kiest ervoor om meer tijd en energie in haar maatschappelijke carrière te steken en wil dus graag dichterbij huis volleyballen. “Booleans / VV Utrecht is de perfecte combinatie tussen volleyballen op niveau en genieten van een drankje na de wedstrijd.”

Ook van Sliedrecht Sport komt Mirte van der Sluijs. Op dit moment traint zij met Jong Oranje voor het WK U20 dat deze zomer in Rotterdam plaatsvindt. De 18-jarige passer/loper is in 2018 gaan wonen en spelen op Papendal met Jong Oranje. In 2019 heeft ze de overstap naar Sliedrecht Sport gemaakt en kreeg ze de kans om mee te draaien bij Dames 1. Dit jaar kiest zij voor Booleans/ VV Utrecht. “VV Utrecht D1 is een ploeg met een mooie mix van ervaren speelsters, is lekker fanatiek, vol enthousiasme en er heerst een goede sfeer.” Naast volleybal hoopt Mirte dit schooljaar haar VWO-diploma te halen om daarna aan de Universiteit Utrecht Natuurwetenschap en innovatiemanagement te gaan studeren.

Van Prima Donna Kaas (PDK) Huizen komen de 20-jarige passer/lopers Carla Mulli en Mira Innemee. Carla is opgegroeid in Duitsland, China en Luxemburg. Voor Luxemburg is ze vaste waarde in de nationale selectie en won daarmee onder andere goud op het EK in 2019 in de Small Countries Division. Carla woont in Utrecht en is bekend met Ali als trainer/coach.  “Ik heb er alle vertrouwen in dat er een succesvol en plezierig seizoen voor de boeg staat.”

Mira speelde eerder bij Booleans/ VV Utrecht in D1 in het seizoen 2017-2018. Bij Taurus heeft zij eredivisie-ervaring opgedaan. Mira is blij bij Booleans / VV Utrecht te kunnen aansluiten: “Ik heb gekozen voor Booleans/ VV Utrecht vanwege het goede, fanatieke team en de uitstekende trainer. Daarnaast is het lekker dichtbij nu ik er zelf ook woon. En VVU is natuurlijk ook een hele gezellige club met veel betrokkenheid.” 

Terug op het vertrouwde Utrecht-nest is de 19-jarige middenspeelster Marit Pasterkamp.  Marit heeft op haar 17e haar debuut gemaakt bij Booleans/ VV Utrecht D1. Afgelopen jaar heeft ze een uitstapje gemaakt naar Pharmafilter US. “Ik heb weer voor Utrecht gekozen voor de uitdaging, de ambities van de vereniging, de mogelijkheden om mezelf te kunnen ontwikkelen binnen dit team en natuurlijk ook de gezelligheid.”

En tot slot de laatste aanwinst; de 21-jarige libero Susanne Kos. Begonnen met volleybal bij PDK Huizen en na BeachTeam Nederland via het talentteam en Eurosped terechtgekomen bij Fast Flamingo’s. Susanne heeft ervaring op verschillende internationale toernooien met Pre Jeugd Oranje, onder andere het EK U19 in eigen land. Komend seizoen ruilt Susanne het shirt van Fast Flamingo’s in voor het shirt van Booleans / VV Utrecht. Susanne kiest voor Booleans/ VV Utrecht omdat de plannen met deze club haar heel erg aanspreken. “Ik kijk er erg naar uit om mijn maatschappelijke carrière meer te gaan ontdekken en dichterbij mijn familie en vrienden te wonen. Daarnaast wil ik samen met het team keihard werken om een mooi resultaat neer te zetten en natuurlijk veel plezier maken. Ik denk dat ik daarvoor bij VVU op de goede plek zit!”

Hard werken met een fanatiek team, gezelligheid en een sfeervolle club met ambities zijn de belangrijkste argumenten voor de speelsters om te kiezen voor Booleans / VV Utrecht.

De selectie is een goede mix van jonge talenten en ervaren speelsters. Het team en de staf van Booleans/ VV Utrecht D1 verheugt zich enorm om hun debuut op hoogste niveau te maken. En daarnaast om natuurlijk weer wedstrijden te spelen voor het publiek en met volle tribunes in de Galgenwaard. Trainer Ali Moghaddasian: “Deze stap maak je met de hele club en daar wil je ook met elkaar van genieten.”

 

Van een aantal speelsters is afscheid genomen. Emma gaat verhuizen naar Eindhoven en zet wellicht op een andere plek haar volleybal carrière voort. Bianca is zwanger en Rianne heeft besloten het beachvolleyballen voorrang te geven. Lotte en Robin hebben nog geen besluit genomen over volgend seizoen.

Met de komst van deze zes speelsters ziet de selectie voor komend seizoen er voorlopig als volgt uit:

Spelverdeling: Ana Rekar

Diagonaal: Lynn Zweekhorst & Lisa Harmsen

Passer/loper: Ilse Janssen, Jolien Sinnema, Mira Innemee, Mirte van der Sluijs & Carla Mulli

Midden: Nienke Oostenbrink, Laure Snijders, Lisa Kersten & Marit Pasterkamp

Libero: Susanne Kos

Om te reageren op dit artikel dien je aangemeld te zijn