Talentontwikkeling in regio Utrecht: de Utrecht Volleybal Academy

Laatst gewijzigd:

De Utrecht Volleybal Academy is het nieuwe initiatief voor talentontwikkeling in de regio Utrecht. In overleg en nauwe samenwerking met verenigingen in de regio, de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo) en Sport Utrecht start per september 2021 de Utrecht Volleybal Academy. Een volleybalschool die onderscheidend is, kwaliteit biedt en duurzaam groeit de komende jaren. Naast de sportspecifieke trainingen is er ook veel aandacht voor sportoverstijgende facetten. De Utrecht Volleybal Academy wordt dé plek voor talenten tot 14/15 jaar in de regio Utrecht om door te stromen naar nationaal niveau.

Doel Utrecht Volleybal Academy 

De volleybalsport in de regio Utrecht is groot en leeft enorm. Het huidige aanbod van de bondsprogramma’s ligt geografisch ver weg van Utrecht, terwijl de regio het aanbod in talenten heeft en er vraag naar is. De Utrecht Volleybal Academy heeft als doel om de grootste talenten uit de regio Utrecht de kans te geven om zich te ontwikkelen en door te stromen naar de nationale selecties.

Utrecht Volleybal Academy 2021-2022  

In september 2021 zal de Utrecht Volleybal Academy starten met het zaalseizoen met een selectie van één groep jongens en één groep meisjes, die vallen in de leeftijd van 12 t/m 14 jaar. Het programma van deze selectiegroepen bestaat gedurende het zaalseizoen uit wekelijks één trainingsmoment van drie uur op de zondag. Eén uur van de training staat in het teken van fysieke ontwikkeling in de vorm van kracht- en stabiliteitsoefeningen. De overige twee uur bestaan uit de technische ontwikkeling van de spelers. 

Hoofdtrainers Utrecht Volleybal Academy

In seizoen 2021-2022 zullen de trainingen van de Utrecht Volleybal Academy onder leiding staan van twee ervaren hoofdtrainers. Arno van Solkema is de nieuwe hoofdtrainer van de meisjes talentengroep. Van Solkema, oud-Nederlands Team en Eredivisiespeler, is sinds 1997 actief als trainer/coach op het hoogste niveau in binnen- en buitenland. Als oud-RTC en NBS trainer in Friesland is Van Solkema ook bekend met het opleiden van talenten, die veel van zijn ervaringen en expertise kunnen gaan leren.

De jongens talentengroep zal onder de deskundige leiding staan van Uberto Bel. Een bekende naam in de regio Utrecht, waar hij sinds 1996 trainer van jongensteams is. Op dit moment is Bel actief in de jeugd bij onder andere Taurus en VV Utrecht. Als trainer/coach is Bel meerdere malen kampioen van Nederland geworden met mini’s, JC- en JB-teams. De vakman, ook voormalig assistent-trainer Jeugd en Jong Oranje, kan niet wachten om een volgende stap met talentvolle jongens in de regio Utrecht te maken. 

Sport Utrecht levert ook een grote bijdrage in het programma van de Utrecht Volleybal Academy. De samenwerking komt tot uiting in monitoring en ondersteuning in het krachtprogramma op het gebied van Strength & Conditioning. Daarnaast besteedt de Utrecht Volleybal Academy ook aandacht aan sportoverstijgende trainingen zoals lifestyle, prestatiegedrag, voeding en studiebegeleiding. Trainingen die door experts van Sport Utrecht worden gegeven en die het aanbod en de begeleiding van talenten in hun ontwikkeling groot maakt.

Wie zoeken we?

De Utrecht Volleybal Academy is een opleiding voor jonge, veelbelovende volleyballers/-sters uit regio Utrecht. Talenten van 12 tot en met 14 jaar krijgen de kans om samen, onder deskundige leiding, te trainen en beter te worden. Naast de trainingen bij de Utrecht Volleybal Academy trainen talenten bij de eigen club en ook de competitiewedstrijden worden met het clubteam gespeeld.

Dus heb jij talent en wil je verder komen in het volleybal? Wil jij stappen maken in je ontwikkeling richting de top en binnen de opleidingsstructuur talentontwikkeling van de Nevobo? Heb jij de inzet en discipline van een topsporter? Leef je voor volleybal, geef je altijd 100% en ben je altijd aanwezig? Geef je dan nu op voor de Utrecht Volleybal Academy!

Kijk voor aanmelden en alle informatie op www.utrechtvolleybalacademy.nl.

Voor vragen kun je contact opnemen met Daan van Haarlem (Technisch Manager Utrecht Volleybal Academy). 

Om te reageren op dit artikel dien je aangemeld te zijn