Penningmeester gezocht!

Dit najaar treedt onze penningmeester na 4 jaar af en we zijn hard op zoek naar haar opvolger. We zoeken iemand die zich graag inzet voor onze vereniging, affiniteit heeft met financiën (of hier juist graag meer over wil leren) en enthousiast is over een rol binnen het leukste sportbestuur van Utrecht!

Stop nu niet direct met lezen als je zelf denkt dat je weinig financiële ervaring hebt, we zijn vooral op zoek naar enthousiastelingen en kijken graag samen met jou naar opties om je comfortabel in je rol te laten groeien. We kunnen je een cursus aanbieden om wegwijs te worden in boekhouding bij een sportvereniging. Daarnaast is er ervaren begeleiding om veel te leren in de rol van penningmeester. We hebben al langer het idee om de administratieve rol te splitsen van de meer strategische rol die steeds belangrijker wordt. In beide rollen liggen momenteel kansen!

Wat doet de penningmeester?
Samen met de bestuursleden stel je voor de start van het seizoen de begroting op. Je bespreekt de toekomstplannen, wat daarvoor nodig is en maakt gezamenlijk afwegingen in wat we wel of niet kunnen doen. Zo stel je samen een realistische begroting op.

Gedurende het seizoen zorg je ervoor dat de contributie bij onze leden wordt geïnd, de binnengekomen facturen worden betaald en de (sponsor)facturen worden uitgestuurd. Tegelijkertijd verzorg je de financiële administratie. Dit doen we sinds twee jaar in Sportlink, waardoor de uitgaven en de inkomsten snel op de juiste posten worden geboekt.

Aan het einde van het seizoen stel je de realisatie van dat jaar op. Dit is de uitkomst van de financiële administratie die op orde is, voorzien van een toelichting op de bedragen. De realisatie en toelichting stem je af met onze kascontrolecommissie (benoemd door de Algemene Ledenvergadering). Zo weet de rest van de leden dat ze kunnen vertrouwen op de cijfers en hoe de vereniging er financieel voor staat.

De strategische rol van de penningmeester
Naast de administratieve activiteiten, is de strategische rol van de penningmeester de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. We werken samen met verschillende stichtingen en initiatieven (Stichting Buitensport Krommerijn, Traiectum, UVolley, Volleyball Academy) en dat vraagt om een duidelijke samenwerkingsstructuur en goede afspraken op het financiële proces. Maar ook met de commissies binnen de vereniging is het belangrijk afspraken te maken over de verschillende uitgaven en hoe hier vanuit financieel oogpunt zicht op te houden (maar met voldoende ruimte voor de commissies). Daarnaast denk je met de andere bestuursleden na over de koers van de vereniging en welke financiële middelen of investeringen we daarvoor nodig hebben. De functie is hierdoor heel divers.

Enthousiast of vragen?
Zet je je liever op een andere manier in? Zoek dan contact met de V-factor via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.