TopsportPlus programma Sport Utrecht - VV Utrecht

Laatst gewijzigd:

Speciaal voor talenten van VV Utrecht biedt Sport Utrecht het TopsportPlus programma aan. Een absolute meerwaarde voor talenten om nog meer te leren naast de volleybaltrainingen, samen met collega-volleybaltalenten én met veel individuele aandacht.
 
De startdatum voor het TopsportPlus programma is dinsdag 5 april 2022. Het programma zal starten om 15:00u (voorafgaand aan de reguliere trainingen) en er zijn in totaal vijf bijeenkomsten die plaatsvinden rondom de Galgenwaard. Meer informatie over het gehele programma is hieronder te vinden en we zouden heel graag onze talenten zien deelnemen. Let op: er kunnen maximaal 10 talenten deelnemen, dus geef je snel op!

De starttijd kan wellicht problemen met de schoolroosters veroorzaken, daar helpt Sport Utrecht jullie graag mee in de afstemming met school om hiervoor vrij te krijgen. Voor aanmelden, vragen, opmerkingen en hulp met afstemming met school wil ik jullie vragen om contact op te nemen met Marie Claire Pijper. Marie-Claire is voor jullie beschikbaar en te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

TOPSPORTPLUS programma Sport Utrecht

Ben jij een topsporter?
Wil je op het allerhoogste niveau je talent laten zien?
Zit je nu op het Voortgezet Onderwijs en wil je nog meer uit jezelf halen dan je al doet?

Wil je weten waar jij erg goed in bent én wat jij nog kan verbeteren in je schoolprestatie en sportontwikkeling, met behulp van je omgeving, voeding, mentale of sociale ondersteuning?

Doe dan mee met het programma TopsportPlus!

Je leert hoe je verschillende vaardigheden, die je gebruikt in je topsport, ook kunt inzetten binnen school of juist net andersom. Je werkt aan zowel je sterke als minder sterke skills. Je zit in een groepje met andere topsporters om zo met en van elkaar te leren. Het groepje wordt begeleid door een gespecialiseerde coach.

Duur programma: 5 sessies + een evaluatiemoment

Doel van het programma:
Het programma TopsportPlus wordt vrijwillig aangeboden voor leerlingen die ook topsporter zijn en op een Voortgezet Onderwijsschool zitten.

De leerlingen doorlopen het programma in een maatjescirkel van maximaal 10 sporters welke wordt ondersteund door een leercoach. In het programma leggen we de verbinding tussen het sporttalent, het leervermogen en de motivatie van de leerling. Er wordt namelijk veel gevraagd van de leerling bij het combineren van sport met school. (Top)sport is een leerschool voor het leven. Het kind ontwikkelt zich hier binnen vier categorieën:

1. Mentale vaardigheden, zoals doelen stellen en veerkracht;
2. Sociale vaardigheden zoals respect tonen, samenwerken en effectief communiceren;
3. Cognitieve vaardigheden door het continu aanpassen aan veranderende omgeving;
4. Bewustwording van een gezonde levensstijl.

Deze vaardigheden willen we binnen dit programma maximaal stimuleren door:

1. De leerling met begeleide zelfreflectie bewust te maken van de aangeleerde vaardigheden;
2. Door de leerling bewust te maken dat de betreffende vaardigheden ook bruikbaar zijn in situaties buiten de sport
3. Door de leerling te helpen bij het daadwerkelijk toepassen van hun vaardigheden op school.

Deze onderdelen worden verwerkt in het programma. De leerling doorloopt het TopsportPlus programma in een maatjescirkel en wordt door een leercoach ondersteund. De leercoach is er ook om individuele ondersteuning en begeleiding te geven daar waar nodig.

Met vriendelijke groet,

Daan van Haarlem
Technisch Manager VV Utrecht

Om te reageren op dit artikel dien je aangemeld te zijn