Doneer tijdens bekerfinale voor de Voedselbank!

Maandag 18 april is het zover: de bekerfinale! Op deze tweede paasdag hopen wij huiswaarts te keren met de felbegeerde beker. Hiervoor moeten we wel eerst afrekenen met Sliedrecht Sport. Maar dit is niet alles. In het teken van deze finaledag, en in aanloop naar het WK Volleybal Vrouwen, organiseren we samen met de Nederlandse Volleybalbond en de andere finalisten een speciale inzamelingsactie voor de Voedselbank. Ben jij die dag aanwezig? Check dan het ‘boodschappenlijstje’ en doneer!

Wekelijks geeft de Voedselbank met haar vrijwilligers voedselpakketten aan gezinnen die daar zelf niet in kunnen voorzien. Mogelijk ken je zelf ook mensen in jouw omgeving die hier noodgedwongen gebruik van moeten maken. Het aantal gezinnen, dat afhankelijk is van de Voedselbank, neemt daarbij ook steeds meer toe, terwijl het aanbod van (gezond) voedsel afneemt. Daar willen we ons als club tijdens de bekerfinale voor inzetten. Om die reden vindt er een inzamelingsactie voor de Voedselbank plaats in de Van der Knaaphal in Ede waar wij de finale spelen. Heb jij een kaartje weten te bemachtigen voor de finale en wil je gezinnen helpen? Lees dan snel verder en doneer!

Maatschappelijk thema WK Volleybal Vrouwen: vitaliteit
Tijdens het aankomend WK Volleybal Vrouwen 2022 in Nederland, dat plaatsvindt van 23 september tot en met 15 oktober, staan er een aantal belangrijke maatschappelijke thema’s centraal, waarvan vitaliteit (bewegen en gezonde voeding) er een is. De Nederlandse Volleybalbond focust zich op dit thema, omdat bewegen en gezonde voeding onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het zorgt ervoor dat je je goed voelt. Wij vinden net als de bond dat iedereen dit verdient.

Doneren aan de hand van een ‘boodschappenlijstje’
Aan de hand van onderstaand ‘boodschappenlijstje’ vragen we alle aanwezige fans om gezonde producten te doneren voor de Voedselbank. In het ‘boodschappenlijstje’ vind je de die jij kunt doneren.

Boodschappenlijstje:

- Macaroni of spaghetti (volkoren)

- Pastasaus

- Rijst: witte, basmati of zilvervlies (max. 1 kg per pak)

- Soep in blik of pak

- Groenten in blik

- Koffie / thee

- Jam, honing, schenkstroop of appelstroop

- Ontbijtgranen (bij voorkeur zonder suiker)

- Vis in blik

- Plastic flessen olie (olijf-/zonnebloem/arachide)

Inzamelingsplek: entree Van der Knaaphal Ede
Wil jij ook doneren? Daar zijn we ontzettend blij mee, net als de vele gezinnen die noodgedwongen gebruik moeten maken van de Voedselbank. Bij de entree in de Van der Knaaphal in Ede kun jij de producten die op het ‘boodschappenlijstje’ staan doneren.

Stel je vraag
Heb je vragen over de inzamelingsweek? Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bellen of appen mag uiteraard ook via 0641833835.