Draag die band! Campagne voor het jaarlijks meten van je bloeddruk

Een kleine moeite, die grote nadelige gevolgen kan voorkomen: het elk jaar meten van je bloeddruk. Dit moet net zo normaal worden als een jaarlijks bezoek aan de tandarts. Het is een kleine moeite, die grote nadelige gevolgen kan voorkomen. FC Utrecht bundelt de komende tijd de krachten met de Hartstichting en het UMC Utrecht om met de campagne ‘Draag die Band!’ aandacht te vragen voor het belang van het meten van je bloeddruk.

Veel mensen in Nederland hebben een hoge bloeddruk zonder dat zelf te weten. Bij 65-plussers gaat het zelfs om de helft van alle Nederlanders. Een hoge bloeddruk is één van de risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Door deze ziekten in een vroeg stadium op te sporen en te behandelen, kunnen ernstige gevolgen zoals nierfalen, een beroerte of een hartinfarct worden voorkomen.

In het kader van deze campagne spelen de aanvoerders van FC Utrecht en Jong FC Utrecht op vrijdag 29 april in de wedstrijden tegen respectievelijk NEC en Telstar met een speciale ‘Draag die Band!-aanvoerdersband’. Bovendien dragen in het voetbalweekend van 30 april alle captains van meer dan 20 Partnerclubs van FC Utrecht deze aanvoerdersband. VV Utrecht, als een van de Traiectum partnerclubs doet hier graag aan mee. Onze aanvoerders spelen dus ook met deze aanvoerdersband!

De Hartstichting organiseert in mei een campagne rondom het thema bloeddruk. Daar sluit het initiatief van FC Utrecht en het UMC Utrecht naadloos op aan. Op meer dan 500 locaties in Nederland, waaronder Stadion Galgenwaard, kun je komende maand onder begeleiding zelf je bloeddruk meten en ervaren hoe eenvoudig dat is. Op www.hartstichting.nl/draagdieband is meer informatie en uitleg te vinden over bloeddruk en het risico op hart- en vaatziekten.