Blog van de voorzitter

Samenwerking

Als bestuur van VV Utrecht zijn wij natuurlijk druk bezig met interne ontwikkelingen. Hoe kunnen we het vrijwilligersbeleid nog beter vormgeven? Wat betekenen eventuele extra jeugdteams voor de organisatie van de thuisdagen? Hoe zorgen we er voor dat er voorzichtig met al het materiaal (ballenkarren!) wordt omgegaan? En hoe geven we nog meer jeu aan het entertainment rondom de wedstrijden van de eerste teams?

Welkom!

Het is nu juli 2018. Inmiddels zijn we allemaal (op een enkel team na) ruim een maand gestopt met trainen in de zaal. De zomerperiode is duidelijk aangebroken, want ook hier in Nederland hebben we een paar mooie zonnige weken achter de rug. En dat is ook het moment dat iedereen steevast vraagt: “Het is zeker wel lekker rustig zo hè, dat je niets hoeft te regelen voor het volleybal enzo?”

Actie na actie

Voor volleyballers zijn het bekende woorden: ‘Actie na actie!’. Na elke actie in het veld ben je meteen weer bezig met je volgende taak. Menig volleybaltrainer heeft deze aanwijzingen tegen mij en mijn teamgenoten herhaald. Dat begon al bij de mini’s: “Na de serve neem je je positie in het veld in”. Op elk niveau in het volleybal is ‘actie na actie’ relevant. Dat geldt ook voor het besturen van een vereniging.

Trots op VVU!

Het duurde even… maar eindelijk ben ik weer in de gelegenheid om een nieuwe bijdrage voor de website en Tribune uit mijn pen (oké, toetsenbord) te laten vloeien! De vorige keer ging nog over het naderende einde van het seizoen. Inmiddels zijn we weer begonnen met het nieuwe indoorseizoen en zijn de eerste wedstrijden gespeeld. Dankzij de inzet van een aantal trouwe vrijwilligers in de zomermaanden hebben we het begin van het seizoen goed kunnen starten.

Blog van de voorzitter

Seizoenseinde met een dringende oproep

Het einde van het seizoen 2016-2017 is al weer in zicht! Ieder jaar weer denk ik na de eerste wedstrijd in september ‘Wow, nog 21 wedstrijden te gaan!’. Om in april tot de conclusie te komen ‘We spelen alweer onze laatste wedstrijd’. Het seizoen vliegt om. Van velen hoor ik dat zij het aan de ene kant jammer vinden dat ze in de zomermaanden hun teamgenoten minder zien. Aan de andere kant wordt uitgekeken naar de vrije zaterdagen die naar eigen idee kunnen worden ingevuld!