Blog van de voorzitter

Laatst gewijzigd:

Seizoenseinde met een dringende oproep

Het einde van het seizoen 2016-2017 is al weer in zicht! Ieder jaar weer denk ik na de eerste wedstrijd in september ‘Wow, nog 21 wedstrijden te gaan!’. Om in april tot de conclusie te komen ‘We spelen alweer onze laatste wedstrijd’. Het seizoen vliegt om. Van velen hoor ik dat zij het aan de ene kant jammer vinden dat ze in de zomermaanden hun teamgenoten minder zien. Aan de andere kant wordt uitgekeken naar de vrije zaterdagen die naar eigen idee kunnen worden ingevuld! 

De vraag van de tribunecommissie aan alle social captains voor de laatste thuisdag was: ‘Hoe komt jouw team de volleyballoze zomer door?’. Uit de antwoorden bleek al dat aardig wat teams elkaar toch gaan treffen. Is het niet met de voeten in het beachvolleybalzand, dan wel met het terugkijken van video’s van wedstrijden! ;) Goed om te lezen dat de meesten het volleybalspel zo leuk vinden, dat zij gewoon in het zand door gaan. 

Tijdens de laatste thuisdag staan we stil bij de teams die dan al kampioen zijn. En we volgen daarna natuurlijk de teams die dan nog kampioen worden of door moeten in de P/D-wedstrijden. Hopelijk weten een aantal teams lijfsbehoud of promotie af te dwingen. Heel veel succes allemaal! 

Nadat alle wedstrijden zijn afgerond gaan we met alle actieve vrijwilligers van het afgelopen seizoen op pad. Heb je training gegeven, in een commissie werk verzet of ben je scheidsrechter geweest? Hou dan vrijdag 9 juni vrij in je agenda! Meer informatie volgt nog. 

Ondanks dat er afgelopen seizoen veel vrijwilligers actief zijn geweest, kampen we nog steeds met een tekort aan vrijwilligers. Gedurende het seizoen heeft een aantal mensen de taken neergelegd. Dit is allemaal opgevangen door een paar leden die hier enorm veel tijd in hebben gestoken, maar het is geen duurzame oplossing. Een aantal commissies heeft dringend nieuwe aanvulling van leden nodig. Te denken valt aan de jeugd technische commissie en de V-factor commissie. Ook in andere commissies geven mensen alvast aan volgend seizoen hun taken te gaan neerleggen en is aanvulling zeer gewenst. Om nog niet te spreken van de teams die nog op zoek zijn naar een trainer. 

Ik doe daarom een dringende oproep aan alle leden en iedereen die zich betrokken voelt bij VV Utrecht. Lukt het je om wat tijd vrij te maken? Heb je talenten die je voor onze vereniging kan inzetten? Bekijk op de website de vacatures die binnen onze vereniging open staan, zoek uit wat je wilt gaan doen en laat het ons weten! Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat het enorm leuk, gezellig, leerzaam en veel voldoening geeft om je in te zetten voor VV Utrecht. 

Ik hoop van harte dat een ieder zich daadwerkelijk afvraagt wat hij of zij voor ons kan betekenen. Op die manier kunnen we vast blijven houden aan het feit dat de vereniging wordt gedragen door vrijwilligers. Ik zou het jammer vinden als we mensen moeten gaan betalen of ieder seizoen taken aan teams moeten toewijzen. Juist die verbondenheid en vrijwilligersbijdrage maakt onze vereniging tot wat zij nu is. Laten we proberen dat met elkaar te behouden! 

Iris van Maurik

Voorzitter VV Utrecht