Trots op VVU!

Laatst gewijzigd:

Het duurde even… maar eindelijk ben ik weer in de gelegenheid om een nieuwe bijdrage voor de website en Tribune uit mijn pen (oké, toetsenbord) te laten vloeien! De vorige keer ging nog over het naderende einde van het seizoen. Inmiddels zijn we weer begonnen met het nieuwe indoorseizoen en zijn de eerste wedstrijden gespeeld. Dankzij de inzet van een aantal trouwe vrijwilligers in de zomermaanden hebben we het begin van het seizoen goed kunnen starten.

Denk bijvoorbeeld aan het wedstrijdsecretariaat dat weer alle wedstrijden heeft ingepland. De materiaalcommissie die voor voldoende ballen en trainingsmaterialen zorgde. De spelerskaarten zijn weer geregeld en bij de juiste teams terechtgekomen en de scheidsrechterscommissie stelde een nieuw arbitrageplan op. Bedankt allemaal! 

Met de inzet van die vrijwilligers is er voldoende tijd om als voorzitter een blog te schrijven, zou je denken. Maar bij het ingaan van de zomer kwamen we tot de conclusie dat we voor het bereiken van onze ambities toch meer vrijwilligers nodig hebben. Afgelopen zomer hebben we als bestuur ons over dat vraagstuk gebogen. Met als uitkomst de invoering van een puntensysteem waar we eigenlijk al een hele tijd over nadachten. En nu zeiden we tegen elkaar: ‘De noodzaak is daar; laten we dat puntensysteem nu maar eens écht invoeren’. Met concreet de campagne VV=U als uitkomst. 

VV=U benoemden we als eerste op de aanvoerdersbijeenkomst eind augustus en later tijdens de bijeenkomst van de social captains stonden we er uitgebreid bij stil. Goed om hier te horen dat er veel begrip was vanuit de leden. En dat men daadwerkelijk taken wilde oppakken. Vanaf de daaropvolgende dag was het mogelijk om in te schrijven op de openstaande functies. Een aantal teams ging enthousiast aan de slag en haalde binnen een dag 140 punten binnen. Andere teams hadden wat opstartissues, maar over het algemeen zijn we zeer tevreden over de uitkomst van de VV=U-actie. Er zijn weliswaar nog teams die een kleinere bijdrage leveren. Daarmee gaan we als bestuur uiteraard nog in gesprek. 

Maar bovenal wil ik nu zeggen: wat ben ik blij en trots dat deze actie zo goed is opgepakt door onze leden en ouders van leden! Bedankt dat jullie samen met ons en alle andere vrijwilligers aan de slag gaan om onze club draaiende te houden!
 Vol vertrouwen kijken we uit naar het vervolg van dit seizoen. Tot snel in de Galgenwaard! 

Iris van Maurik
Voorzitter

Ps. Wil jij je ook inzetten voor VV Utrecht? Ga dan naar de VV=U-website en kijk naar de vacatures die nog openstaan of neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.