Actie na actie

Voor volleyballers zijn het bekende woorden: ‘Actie na actie!’. Na elke actie in het veld ben je meteen weer bezig met je volgende taak. Menig volleybaltrainer heeft deze aanwijzingen tegen mij en mijn teamgenoten herhaald. Dat begon al bij de mini’s: “Na de serve neem je je positie in het veld in”. Op elk niveau in het volleybal is ‘actie na actie’ relevant. Dat geldt ook voor het besturen van een vereniging.

Een van de repeterende werkzaamheden is het uitwerken van de beleidsplannen. Momenteel zijn we bezig met het schrijven van het jaarplan 2018-2019. Uiteraard doen we dat op basis van de evaluaties van het afgelopen jaar en de eerste helft van het meerjarig beleidsplan. En ik kan alvast verklappen: het gaat heel goed met VV Utrecht!

De jeugdcommissie kreeg flink wat aanmeldingen voor proeftrainingen te verwerken en er is veel verzet om iedereen met volleybal kennis te laten maken. Door de hernieuwde instroomtraining Basic Skills is dat goed gelukt.

Met name bij de mini’s kennen de aanmeldingen hoge aantallen. Daar hebben we er momenteel 45 van! Om de grote groep te kunnen laten volleyballen, is Anne Meinderts als hoofdtrainster binnengehaald. De oud-speelster van VVU is afgestudeerd in Sportgezondheid en is al een jaar of tien jeugdtrainster, met VT3 op zak. Op de vrijdagmiddag is de Galgenwaard dus goed gevuld met enthousiaste mini’s! En we zoeken nog minitrainers: meld je gerust aan!

Ook de Volleybalschool op zondag is sinds januari nieuw leven ingeblazen. Een groter succes dan verwacht. De initieel gehuurde sporthal bleek te klein, het aantal trainers te laag. Maar met snel schakelen lukte het om dat op te lossen. Inmiddels loopt de volleybalschool met 54 talenten, van wie de helft van omringende verenigingen komt. Dat belooft wat voor de toekomst!

De AccommodaCie is vernieuwd en vol enthousiasme aan de slag met de vraagstukken rondom accommodatie. Heel mooi ook is dat een viertal ouders is aangesloten bij de negenkoppige commissie: zij dragen vanuit verschillende expertises - architectuur, gemeentebestuur, planologie - bij aan onze ambities.

Veel nieuwe initiatieven dus. Met de ambitie dat deze in de toekomst structureel deel gaan uitmaken van VVU. Zodat het ‘actie na actie’ wordt; oftewel repeterende werkzaamheden vraagt. Bijvoorbeeld de TC-enquêtes voor leden en trainers die weer zijn verstuurd. Of de organisatie van het ‘Jong&Ouder-toernooi’ op vrijdag 6 april.
Ook op de planning: het negende VVU Bedrijventoernooi, op vrijdag 25 mei. Ik heb mijn collega’s al overtuigd om mee te doen. Wie neemt het met zijn eigen collega’s tegen ons op? En denk erom, tijdens de training en wedstrijden zal ik mijn collega’s voortdurend attenderen: ‘actie na actie’! ;)