Blog van de voorzitter

Samenwerking

Als bestuur van VV Utrecht zijn wij natuurlijk druk bezig met interne ontwikkelingen. Hoe kunnen we het vrijwilligersbeleid nog beter vormgeven? Wat betekenen eventuele extra jeugdteams voor de organisatie van de thuisdagen? Hoe zorgen we er voor dat er voorzichtig met al het materiaal (ballenkarren!) wordt omgegaan? En hoe geven we nog meer jeu aan het entertainment rondom de wedstrijden van de eerste teams?

Zaken die direct van belang zijn voor het volleybal en VV Utrecht. Gelukkig is het niet nodig om alles als vereniging zelf te bedenken. We werken als club veelvuldig samen met andere verenigingen. Zo neem ik namens VV Utrecht een paar keer per jaar deel aan de netwerkbijeenkomsten Volleybal, waar we met alle volleybalverenigingen binnen de gemeente Utrecht spreken over lopende zaken en waar nodig afstemmen en een boodschap richting de gemeente afgeven. En via de Nevobo hebben we contact met andere volleybalverenigingen in het land.

Ook met clubs buiten het volleybal werken we samen. Zo hebben we binnen Utrecht veel contact met de clubs die net als wij zijn gevestigd in en rondom de Galgenwaard: Kampong, Hellas (atletiek), UZSC (waterpolo) en Top Judo Utrecht zijn daar voorbeelden van. Samen met deze clubs, hebben we het initiatief genomen tot het Utrecht Talent Center. In dit samenwerkingsverband willen we gezamenlijk Utrechts sporttalent beter faciliteren op weg naar de top (zie verder: www.sportutrecht.nl/utrecht).

Met andere verenigingen, elders in de stad, hebben we geregeld contact over waar we als clubs mee bezig zijn, welke ontwikkelingen spelen en hoe we elkaar daar verder in kunnen helpen.

Daar hoort natuurlijk ook bij dat je elkaar eens een wederzijds bezoek brengt om ook daar de sfeer te proeven. De Super Saturday was natuurlijk voor ons een uitgelezen moment om onze contacten uit te nodigen: hoe kunnen we onze samenwerkingspartners beter verwelkomen dan met een lading zelfgebakken taarten van onze leden? Dat viel letterlijk en figuurlijk goed in de smaak! Dank daarvoor allemaal!

Ook wij brengen wel eens een bezoek aan een andere vereniging. Met Sam woonde ik in het verleden al verschillende kampioenswedstrijden van de waterpoloërs bij. En afgelopen weekend hadden we weer het genoegen om door een andere vereniging te worden ontvangen. We stonden langs de lijn bij het voetbalveld. Alleen het weer zorgde voor wat minder feestvreugde: zie de foto’s. Gelukkig stond in de kantine gewoon oud en vertrouwd een heerlijk drankje op ons te wachten!