Weblog 2 december 2012

Welkom allemaal op deze eerste weblog die ik als versbakken voorzitter mag schrijven! Er is veel gaande rondom VVUtrecht. Veel mensen zetten zich in voor onze club, en ik ervaar dat de activiteiten van VVUtrecht buiten de vereniging opgemerkt en gewaardeerd worden.

Als bestuur horen we veel over nieuwe initiatieven binnen de club, maar ook over beleid van de Nevobo en vragen van de gemeente. Allemaal zaken die belangrijk zijn voor de toekomst van onze vereniging. In deze weblog wil ik onze ervaringen graag met jullie delen. Mijn ambitie is om eens in de 2 weken een nieuwe weblog te schrijven, met regelmatig een aflevering van mijn collega-bestuursleden. Reacties zijn van harte welkom op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afgelopen ALV hebben we als bestuur besloten wat anders aan te pakken dan gebruikelijk. Voor de pauze heeft onze penningmeester Jos voor het zoveelste jaar op rij, een mooi positief financieel resultaat gepresenteerd over het afgelopen boekjaar. Het goede nieuws is dat we gezamenlijk besloten hebben om dit positieve resultaat weer te investeren in de club en niet sloom op de bank te zetten. Jos van Hout en Bas Poppe hebben zich beschikbaar gesteld om een voorstel te formuleren deze centjes goed te besteden. Overigens zal een gedeelte van het surplus gebruikt worden als borgstelling voor nieuwe projecten. VVUtrecht blijft ambitieus en ondernemend. We hebben veel leden die graag nieuwe projecten willen starten. Ik noem als voorbeeld Uvolleybal. Nieuwe projecten hebben altijd een zeker risico. Het is daarom goed om te weten dat we door het prudente beleid van de penningmeester enige financiële zekerheid hebben zodat we met een gerust hart een nieuw project kunnen starten. Ik kan me herinneren dat we bij het maken van de begroting een jaar geleden nog bezorgd waren over de houdbaarheid van de financiën vanwege het wegvallen van een grote sponsor. Tevens zouden er financiële risico’s kleven aan nieuwe projecten als Uvolleybal en aan extra investeringen in opleiding van de jeugd. Nu, een jaar later mogen we constateren dat deze activiteiten uitstekend zijn verlopen en al bijna een vaste plek hebben gekregen binnen de vereniging. Al met al een mooi resultaat, van een ondernemend en sportief jaar. Hulde aan aan alle mensen die dit tot stand hebben weten te brengen.

Terug naar de ALV: na de pauze hebben we een mini-workshop gedaan met als inzet de vooruitzichten van de club tot 2015. Goed om te horen dat de plannen van de aanwezige leden positief waren, en in veel gevallen zeer ambitieus. Topvolleybal werd genoemd. Verder: aanpakken en vernieuwen, aantrekkelijk zijn, snel opereren, maar ook jezelf blijven. Ik ben ervan overtuigd dat we met deze ambities ver kunnen komen. Bij de gemeente Utrecht en ook bij de Nevobo hebben we vaak een instemmende respons op onze initiatieven. Dat is positief. Tegelijk realiseer ik me dat er nog veel te doen is. Dat zou met de grote gezamenlijke inzet van de laatste jaren moeten lukken. Ook daar kunnen we van genieten. Een mooie wijsheid luidt: ‘it’s not about the destination, it’s about the journey leading there’. We zullen er veel initiatief en innovatie voor nodig hebben. Een illustratief voorbeeld hiervan zag ik in de teamtweets van H6 die je elke week kunt lezen op de twitterbalk van onze homepagina. H6 plaatst hier wekelijks een link naar een voor- en nabeschouwing van hun wedstrijd. Buitengewoon geestige filmpjes in HD kwaliteit, dus goed zichtbaar en met goed geluid. Beetje in de stijl van de jakhalzen uit ‘de wereld draait door’. In hun laatste bijdragen hebben ze hun blikveld verplaatst naar met name de damesteams begrijp ik. Erg geestig, voor mij nu al een vaste waarde op de twitterpagina.

Ernst