Weblog 4 oktober 2013

Start van het nieuwe seizoen

Dit seizoen zijn mijn kinderen lid geworden van VVUtrecht. Dat betekent een nieuwe kennismaking met de club, als ouder deze keer. Omdat onze kinderen de afgelopen jaren een rondgang hebben gemaakt langs meerdere sportverenigingen, mogen wij ons als ouders inmiddels ervaren noemen in het contact leggen bij nieuwe clubs.

Alle verenigingen hadden duidelijk het beste voor met de jeugd, maar de ontvangst van kinderen en ouders bij VVUtrecht vond ik opvallend prettig en goed georganiseerd. Complimenten aan de jeugdcommissie en de trainers van de juniorenteams die er zichtbaar veel werk van maken om de kids en hun ouders een goede start te geven bij onze club.

Naast nieuwe jeugdleden worden elk jaar ook tientallen senioren lid van onze club. Goed voorbeeld van de jeugdcommissie doet goed volgen, daarom hadden we als bestuur afgelopen zaterdag voor het eerst een nieuweledenborrel georganiseerd. Het was een initiatief waar we veel van verwachtten. De voorzitter had voor de gelegenheid een speech ingestudeerd die het juiste midden hield tussen een hartelijk welkom en een appel op de gemeenschapszin zoals we die ook bij nieuwe leden graag zien. Anyway, het werd uiteindelijk heel gezellig. Er was gelukkig alle gelegenheid voor wat persoonlijke aandacht tussen bestuur en nieuwe leden, waar in de dagelijkse hectiek van het verenigingsleven meestal weinig tijd voor is (zie foto). De gelegenheid was trouwens om meer dan een reden uniek. Het was namelijk de eerste event in onze nieuwe VVUtrecht clubruimte! Dat geeft zo’n ogenschijnlijk triviale gebeurtenis toch een historisch tintje. Dank voor de inspanningen van onze technisch directeur Bram Ronnes en de gemeente Utrecht die gezamenlijk hebben afgesproken dat VVUtrecht deze ruimte mag gebruiken voor commissievergaderingen e.d.

De afgelopen maand is er op bestuurlijk niveau veel gesproken over huisvesting, huren en de bezuinigingen die de gemeente Utrecht moet doorvoeren. Ook de sport zal aan de gevolgen van de gemeentelijke bezuinigingen niet ontkomen, wat mogelijk een verhoging van de huren tot gevolg heeft. Twee weken geleden stond het jaarlijkse debat tussen bestuurders uit de politiek en de sport in het ‘politiek sportcafe’, in het teken van deze bezuinigingen. Opvallend feit tijdens deze bijeenkomst: onze vereniging betaalt veruit het meeste aan huur in de stad Utrecht. Dat zal door de bezuinigingen meer worden. Hier zullen we dus als vereniging mee aan de slag moeten gaan, want volleybal moet voor jong en oud betaalbaar blijven.

Ernst