Weblog 1 December 2013

Topvolleybal

VVUtrecht heeft een belangrijk sportief doel gesteld: topvolleybal voor iedereen op zijn/haar eigen niveau. De afgelopen twee weken hebben we mogen meemaken hoe onze dames dat invullen:

Gisteren won D1 in de reguliere competitie met 4-0. Een week eerder, in de bekercompetitie werden Donitas D1 en Dynamo Tubbergen D1 - beide een niveau hoger spelend dan onze dames -naar huis gestuurd met een klinkende overwinning van Utrecht D1. Kijk, dat zijn opstekers, dan begint topvolleybal te leven in Utrecht en omstreken. Inmiddels is D1 doorgedrongen tot de achtste finales van de nationale beker. Vooralsnog ontlopen we het geweld van de eredivisieteams. De achtste finale gaat gespeeld worden tegen een zeer bekende club uit de eigen eerste divisie: Rijswijk D1, op zaterdag 21 december om 17.00 uur in Rijswijk. Ik verwacht een spannende wedstrijd met aan het eind de mogelijkheid om een mooi kerstcadeau uit te pakken: overwinteren in de nationale bekercompetitie! De rest van de vereniging is vrij van volleybalverplichtingen op 21 december. Dit lijkt me dus de perfecte gelegenheid om D1 massaal aan te gaan moedigen.

Een ander team dat het minstens zo goed doet, is ons eigen Mini’s 1. Elke zaterdag om 9.00 uur spelen zij hun beste topvolleybal om de koppositie over te nemen van de mini’s van Limes. Ook die wedstrijden zijn een aanmoediging waard. Fantastisch om te zien hoe snel de kinderen de techniek oppakken, in 3-en leren spelen of voor de eerste keer de bovenhandse service in de wedstrijd proberen. Meestal wordt van te voren nog geinformeerd of het echt mag bovenhands serveren in deze wedstrijd; de coach van dienst mag dan de mooiste zin uit zijn carrière zeggen ‘ja natuurlijk, zeker doen’. Volgt een lang geoefende service, bovenhands geslagen die pal achter het net valt met een juichmoment als gevolg.

Sinds ruim een jaar komt aan het eind van de thuisdag een speler uit de mini’s het team van H1 en D1 versterken. Dit is een van de mooiere momenten van de thuisdag en een bijna letterlijke invulling van het beleid van onze club: topvolleybal op ieders niveau!