Organisatie Jeugd-TC, trainers en teammanagers

Onze jeugd bestaat uit zo’n 250 kinderen tussen 7 en 18 jaar, die in ca. 20 teams door ruim 40 trainers worden getraind. En bij elk team horen pakweg 20 ouders, van wie de meesten betrokken zijn als chauffeur of als invalcoach of simpelweg als enthousiast publiek en er één Teammanager is. Om al deze mensen te informeren hebben we de VVU-jeugdmanual opgesteld. Alle rollen en functies komen hierin aan bod, zodat iedereen weet hoe we de zaken rondom de jeugd organiseren. Heb jij een van deze rollen: download de pdf, ga naar de inhoud op pagina 2 en klik naar jouw rol. Neem ook de pagina’s eromheen even door. Heb je dan nog vragen: mail ze gerust naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Veel plezier! Download: Manual jeugdbegeleiding

Jeugd-TC zoekt enkele cruciale vrijwilligers
De Jeugd-TC (technische commissie) leidt met 6-7 enthousiaste vrijwilligers de VVU-jeugd in goede banen. Er zijn momenteel (dec 2017) vier belangrijke vacatures:
• Voorzitter Jeugd-TC
• Coördinator Volleybalschool Utrecht
• 2 jeugdtrainers: voor MC1 (topteam) en MB4 (recreatief team).
De functie-omschrijvingen vind je hieronder.

VACATURE: de functie Voorzitter JTC wordt al sinds november 2016 a.i. ingevuld - we zoeken een senior VVU’er of sportgedreven ouder met managementkwaliteiten die deze belangrijke rol kan overnemen. Je bewaakt het beleid, ziet toe op uitvoering daarvan en lost samen met de Jeugd-TC-coördinatoren en met senioren-TC’s eventuele categorie-overstijgende problemen op. Ongeveer 1 vergadering per maand, 2-4 uur per week, met zwaartepunten in het begin en aan het eind van het seizoen. Een zware vrijwilligerstaak, maar zeer bevredigend omdat de VVU-jeugd mooie ontwikkelingen doormaakt. Je krijgt hier 15 punten voor: laat hier weten dat je interesse hebt.

De JTC-coördinatoren hebben elk een categorie binnen de jeugd: MA, MB, MC, Jongens en Mini’s. Zij zijn het aanspreekpunt voor de trainers en de speelsters van vier tot zes jeugdteams, plaatsen nieuwe aanmeldingen voor proeftrainingen in de teams en bepalen samen de teamindelingen aan het eind van het seizoen. 3-4 vergaderingen per jaar, het kost gemiddeld 1-2 uur per week, met zwaartepunten in het begin en aan het eind van het seizoen. Je krijgt hier 15 punten voor: meld je hier aan.

De Jeugd-TC bestaat uit: Jos van Hout (voorzitter a.i.), Jorn Neppelenbroek (Jongens) Hanna Talacua en Puck Langezaal (MA), Ronald Tamse (MB), Britta te Nijenhuis (MC) en Jolanda van Dijk (Mini’s). Ook onderdeel van de Jeugd-TC is talentenbegeleider Joop Rooijakkers (tevens trainer van MA1 en de medeschrijver van de VVU-opleidingslijn (zie manual).

Jeugdtrainers gevraagd | We streven ernaar dat elk jeugdteam geleid wordt door een hoofd- en een assistenttrainer. Vrijwel elk team heeft een hoofdtrainer, we zoeken nog een aantal assistent-trainers. Ben jij een jeugdtrainer of wil je dat worden: meld je hier aan. VVU biedt in-huis opleidingen om gediplomeerd VT2- en VT3-trainer te worden.

Trainers voor de topteams geven 2x per week 1,5 uur training. Ook coachen zij bij voorkeur zelf. Zij hebben 1 of 2 assistenten, zijn VT3-opgeleid of bereid in zichzelf als trainer te investeren: VVU helpt je graag met de opleiding daarvoor. Topteams zijn MA1-2, MB1-2, MC1-2, JA1, JB1, JC1. Meld je hier aan en kies een team.
VACATURE: trainer MC1 (2x pwk of gedeeld met Daniëlle de Vries, 1x p/wk maandag 17:30-19u in Nieuw Welgelegen). Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je dit wilt doen.

Trainers voor de overige jeugdteams hebben een VT2-diploma (of voldoende volleybalervaring) en geven 1x per week 1,5 uur training. Zij hebben een assistent tijdens de training, coaching wordt vaak door ouders opgelost. Meld je hier aan.
VACATURE: trainer MB4 (1x pwk op dinsdagavond 18:30-20u Galgenwaard). Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je dit wilt doen.

Assistent-trainers zijn volleybalenthousiastelingen, die de jeugdtrainers helpen om het tempo in de oefeningen hoog te houden en ervoor te zorgen dat de kinderen héél veel ballen te verwerken krijgen. Je wilt misschien wel doorgroeien naar VT2-trainer en zelf een team gaan leiden: dat kan op kosten van VVU. Meld je hier aan.

VACATURE: Coördinator Volleybalschool Utrecht
Per 14 januari 2018 start de Volleybalschool Utrecht weer. Dat zijn individuele, extra techniektrainingen op zondag voor talentvolle jeugd van zowel VVU als omringende clubs. De basis staat, de trainers en werving is geregeld, binnenkort komen de aanmeldingen binnen en dat met in goede banen geleid worden. Wie wil dat op zich nemen? Het levert 10 punten op, terwijl de helft van het werk er al opzit ;-)! Kijk op VV=U voor meer info en om je op te geven voor deze taak.

*Het puntensysteem is per september 2017 ingevoerd: aan elke taak binnen VVU zijn punten toegekend en elk team moet een aantal vacatures vervullen om een minimum aantal punten te verzamelen. Ouders van jeugdleden zijn zeer welkom om taken binnen VVU op zich te nemen: zij kunnen punten verdienen voor de teams van hun kinderen.