Beste ouders: ook ú bent VVU!

Laatst gewijzigd:

VVU heeft een van de grootste jeugdafdelingen van de Nederlandse volleybalclubs. We hebben bovendien de ambitie om de beste jeugdopleiding van Nederland te worden, zowel op volleybaltechnisch als op sociaal vlak. Dat trekt een flinke wissel op de vrijwilligers waarop VVU draait. Alle randvoorwaarden om te volleyballen worden door VVU-vrijwilligers ingevuld: denk aan het organiseren van zaalruimte, materialen, wedstrijd- en ledenadministratie, en aan trainers/coaches en scheidsrechters.

Daarnaast zijn er veel jeugd-specifieke aandachtspunten. Hoe we de zaken rondom de VVU-jeugd hebben georganiseerd kunt u lezen in de Manual jeugdbegeleiding. Van onze ongeveer 200 vrijwilligers is zo’n 10% ouder van een of meer jeugdleden. In de afgelopen zes seizoenen werden maar liefst vier van hen VVU-vrijwilliger van het jaar! 

VV=U: Om de sportieve en maatschappelijke ambities van VVU te realiseren hebben we ook ú nodig. Laat u inspireren door onderstaande voorbeelden! Wilt u een bijdrage leveren in de Jeugd-TC, of als trainer/coach? Of misschien zitting nemen in het bestuur of in de sponsoring- of jeugdactiviteitencommissie? Kijk voor vacatures op de VV=U-website of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We komen heel graag met u in contact!

Toevoeging september 2019: onderstaande opsomming met interviewtjes werd opgetekend in 2017. De meeste ouders zijn nog onverminderd actief, alleen hun kinderen spelen intussen in andere teams. Er zijn ook nieuwe ouders bijgekomen: de AccommodaCie, die sinds vorig seizoen plannen maakt en o.a. overlegt met de gemeente over een eigen hal voor VVU, wordt grotendeels gevuld door kundige ouders: André van Schie (vader van Ariane, MC1), Marc Eijkelkamp (vader van Mare), Remko Bak (vader van Luca JC1). Arnout van der Heijden (vader van Jannes, JB1) is sinds dit seizoen toegetreden als trainer van JC3. Hessel Reinsma (vader van Iris, D7) is de langgewenste talentenbegeleider geworden en Lonneke Kraaijeveld (moeder van Bo, MA1) traint sinds vorig seizoen MA5. Veel dank allemaal!


Jos van Hout (H7, ooit 1e divisie)
Vader van: Sam (MA3) en Liz (D4) en Jurr (ex-VVU, nu Protos H2) en Tess (ex-VVU)
Is bij VVU: voorzitter Jeugd-TC a.i, MC-coördinator a.i. en trainer MA3
VVU-vrijwilliger van het seizoen ’12-13!
Mijn rol bij VVU: In 2007 via zoon Jurr als jeugdtrainer bij VVU binnengerold. Gegrepen door het V-virus en sindsdien allerlei vrijwilligersfuncties vervuld; bij de jeugd, in communicatie en sponsoring. Initiatieven opgezet als het VVU-bedrijventoernooi en Uvolleybal (2012-’14). Als jeugdtrainer zie je wekelijks directe resultaten: je kunt kinderen geweldige stappen laten maken als je daar energie instopt. Als ondernemend vrijwilliger duurt het wat langer: soms moeten beperkende tradities worden afgebroken en ander nieuwe worden opgebouwd. Dat gaat in kleinere stapjes, maar ook dan worden er mooie resultaten zichtbaar.
VVU en de jeugd: Dit kan de mooiste club van Nederland worden, met de beste jeugdopleiding. Daar hebben we wel meer ouders bij nodig, die top- en breedtesport belangrijk vinden en zich willen inzetten om een goed geregelde en sociale omgeving te creëren. Dat leidt vanzelf tot sportieve successen én tot de uitstroom van sociale en sportieve jong-volwassenen.


Bea Jonker (ooit promotieklasse)
Moeder van: Heather Tamse (D9)
Rol bij VVU: trainer MC4
Mijn rol bij VVU: De kans om speelsters iets van volleybal bij te brengen, ze een leuk en leerzaam volleybalseizoen te geven (voor mij het belangrijkste), de uitdaging om van een nieuw team een (h)echt team te maken Daarnaast wilde ik vroeger gymleraar worden, nu heb ik het gevoel dat ik mijn betaalde leuke baan combineer met leuk vrijwilligerswerk en dat het trainen toch ook een beetje te vergelijken is met een gymleraar. Ook al speel ik zelf niet meer, door het trainen ben ik er toch mee bezig :). Je ontmoet andere trainers, ouders en vrijwilligers binnen VVU en buiten VVU (contacten met andere coaches) en ook dat aspect vind ik heel leuk.
VVU en de jeugd: Ik kan veel leren van andere trainers en de trainersbijeenkomsten. Bijzonder dat er ook topprofessionals als Gijs Ronnes en Yannick van Harskamp trainingen komen geven aan ons als trainers. En over de jeugd ben ik erg enthousiast: het grootste gedeelte heeft een goede inzet, je ziet ze groeien zowel qua persoon als met volleybal.


Jan Reiff (ooit promotieklasse en vijf punten Eredivisionist ;-)
Vader van: Jimmy (H5) en Guusje (MB2)
Is bij VVU: trainer JA1
Na een lang werkzaam leven wordt het tijd mijn kennis en passies over te dragen. Dat doe ik door les te geven aan jonge journalisten en door een jeugd-selectieteam te trainen. Daar waar ik zelf niet meer achteloos naar de grond kan gaan, vliegen ‘mijn’ jongens alle kanten op. Hun gedrag en inzet houden ook mij jong. Een en ander kost veel energie én het trekt een wissel op het gezinsleven. Maar je krijgt er ook energie voor terug en het geeft voldoening wat voor de maatschappij te kunnen doen.


Joop Rooijakkers (ooit 2e divisie)
Vader van: Fedde, H5
Is bij VVU: trainer MA1 en Jeugd-TC-talentenbegeleider
Mijn rol bij VVU: na 40 jaar (volleybal)trainer, ben je net een paar jaar met andere dingen bezig, en dan gaat je zoon op volleybal. Ik heb het nog proberen af te houden, maar het bloed kruipt… en dus ben ik alweer 6 jaar trainer. Bij VVU denken ze dat ik jeugdtrainer ben, dus ik doe mijn best om daar iets van te maken. Hoe begeleid je jeugd, hoe leid je op, hoe maak je beleid en hoe krijg je de uitvoering daarvan op de rails bij een grote club uit een grote stad met mensen die dat allemaal nog moeten leren? Genoeg te doen dus.
VVU en de jeugd: In potentie is VVU een club die iedereen volleybal zou moeten kunnen bieden. Het is een enorme uitdaging om dat structureel en toekomstvast voor elkaar te krijgen!


Peter Robbe (speelt in R2)
Vader van: Sascha, MC2
Is bij VVU: Trainer/coach MC2
Mijn rol bij VVU: Volleybal is een hele leuke en gezellige sport om te doen. En hoe beter je het kunt, hoe spectaculairder het wordt. De meiden die ik train staan nog aan het begin van hun volleybalcarrière, en genieten nu vooral van het technisch goed in drieën spelen, punten scoren en het teamgevoel. Ik vind het leuk om ze ook de spectaculaire onderdelen aan te leren en de kick te laten ervaren als zo'n actie lukt. Ik kan nu al genieten van iedere smashpoging die ze doen, ook al belandt de bal in het net!
De VVU-jeugd: Volleybal is echt een sociale sport en dat zie je ook goed terug bij VVU als vereniging met al haar activiteiten. De jongere jeugd kan zelf nog niet veel verenigingstaken op zich nemen, dus zullen wij als ouders een handje moeten helpen. En voor je het weet, word je opeens niet meer aangesproken als ‘de vader van’ maar ‘de trainer van’...


Ernst Soethout (ooit VVU-H1, 1e divisie)
Vader van: Eva (MA1) en Jasmijn (MB2)
Is bij VVU: trainer/coach MB2
Mijn rol bij VVU: VVUtrecht is een prachtige vereniging om aan te mogen bijdragen. Ik ben als oud-speler en oud-bestuurder van de club natuurlijk niet objectief in mijn liefde voor deze vereniging, waar ik me een aantal jaar ook als TC-directeur en als voorzitter voor heb ingezet. Ook nu ik meer langs de zijlijn bezig ben, in plaats van in het veld, merk ik dat VVU gedreven wordt door mensen die het beste met elkaar voor hebben en waar het mogelijk is om op sportief en sociaal niveau het beste uit jezelf te halen. Kortom een club waar je als ouder wat aan wilt bijdragen! Voor mij persoonlijk betekent dit dat ik dit jaar de MB2 training mag geven, en regelmatig H1 en D1 ga aanmoedigen.
De VVU-jeugd: VVUtrecht is met zo’n grote jeugdafdeling echt uniek. Meisjes én jongens kunnen bij ons op alle niveaus volleyballen. De club geeft veel aandacht aan het leren volleyballen voor kinderen die willen instappen en er zijn veel sociale activiteiten. Kortom: voor jeugd is VVU een supervereniging om vrienden te maken en samen te sporten.


Folke Stuivenberg (heeft zelf nooit gevolleybald)
Vader van
: Anne Mia Sorbi (D9)
Doet bij VVU: de ledenadministratie sinds 2011
VVU-vrijwilliger van het seizoen 13-14!
Mijn rol bij VVU: Ik vind het leuk omdat het mij het bevredigende gevoel geeft dat ik een steentje kan bijdragen aan het goed functioneren van de vereniging. Ook al speelt mijn rol/bijdrage zich niet zichtbaar af in de zaal maar vooral achter mijn laptop thuis, doe ik het met veel plezier. En het leuke is ook dat je veel mensen van de vereniging leert kennen.
VVU en de jeugd: VVU is echt een leuke en sprankelende vereniging met veel enthousiaste mensen; sportieve prestaties doen er zeker toe maar gezelligheid en plezier spelen ook een belangrijke rol.


Nico van Verseveld (ooit 1e divisie, nu recreatief beachvolleyballer)
Vader van: Luca (MB4)
Is bij VVU: trainer MA2
Persoonlijk vind ik het normaal dat je, buiten het feit dat je in het leven je stinkende best doet, ook wat extra doet voor je clubje. Op een gegeven ogenblik werd er een oproep gedaan voor trainers en daar heb ik op gereageerd. Met als gevolg dat ik intussen voor het 2e jaar trainer ben in de jeugdopleiding en vorig jaar mijn VT2-diploma heb gehaald. 


En verder zijn we ook súper blij met deze ouders die de V-factor hebben:

Peter Retera (Majella H2), vader van Thijs (JA2) en Bo (MB1), VVU-bestuurslid (Technisch Directeur)
Ronald Tamse (oud-speler RX), vader van Heather (D9), coördinator MB en trainer Basic Skills 
Aadje Bloem
 (oud VVU-D1), moeder van Jelmer (JB1) en trainster/coach JB1
Denis Kramer (H7, ooit 3e divisie), vader van Beer (JB2) en trainer JB1
Erwin Abbink (H7, ooit 2e divisie), vader van Sara (MC2) en trainer MC2
Eduard Blanken (ooit Eredivisionist), vader van Isa (ex-VVU), trainer H2
Sanne Lamers (R1, ooit promotieklasse), moeder van Soesja (MC1), trainster MA4
Michel Heuvelman (heeft zelf nooit gevolleybald), vader van Tosca (MB3), lid materiaalcommissie en courtmanager bij wedstrijden H1 en D1. VVU-vrijwilliger van het seizoen 15-16!
Sjouke Dijkstra (ooit speler), vader van Joy (MC3), trainer MC3
Stef Verhoeven (oud-H7), vader van Sabien, Ries en Maud (ex-VVU-jeugd), coach JA1 en VertrouwensContactPersoon (VCP)  
Roel Schreurs (speler), vader van Luka (JB1), trainer/coach van JC2
Peter Notermans (oud-VVU’er), vader van Anna (D9), Lode (ex-VVU, nu Protos H1), Ward (JA1) en Nienke (MA1), fotografeert alle teams voor de website, distribueert de spelerskaarten en verleent hand- en spandiensten waar nodig.
Petra van Santen (heeft zelf nooit gevolleybald, vrouw van Peter Notermans en moeder van dezelfde kinderen ;-), lid commissie SPORTIEF, organiseerde meerdere jaren het VVU-Pannenkoekenrestaurant en de Grote ClubActie, coördinator VVU-jeugdkleding en regelde van alles dat geregeld moest worden. VVU-vrijwilliger van het seizoen ’11-12!