Trainingen VVU-jeugd

Laatst bijgewerkt:

Trainingen | De trainingen zijn van eind augustus tot eind mei. De trainingen van de jeugd zijn (zie trainingstijden) in sportcentrum Galgenwaard of Sporthal Nieuw Welgelegen. De topteams in elke leeftijdscategorie trainen twee keer per week.

Gediplomeerde trainers | De trainers zijn vrijwel allemaal gediplomeerd of in opleiding. Elke jeugdgroep (A-B-C-CMV) heeft bovendien een ervaren trainersbegeleider, die als vraagbaak voor de trainers fungeert en die daarnaast bijeenkomsten organiseert zodat technieken en spelvormen binnen de vereniging hetzelfde worden aangeleerd. Daarmee wordt gezorgd dat doorstroming naar hogere teams makkelijker wordt. De trainers van de jongere groepen, vaak zelf oudere jeugdspelers, worden door de trainersbegeleiders en de jeugdcommissie ook ondersteund in de organisatie rondom hun teams en bijvoorbeeld contacten met ouders. Daarnaast krijgt elk team een teammanager, die o.a. zorgt voor rijschema’s en communicatie vanuit de club naar de leden. Deze rol wordt door een ouder ingevuld zodat de trainer zich alleen met volleybalzaken hoeft bezig te houden.

Trainersbegeleiding | De trainingsbegeleiding is in handen van Yannick van Harskamp, Gijs Ronnes, Joop Rooijakkers en Tobias Los. Yannick was tot eind 2014 spelverdeler van de Oranje-heren en legt zich sindsdien toe op ondernemerschap binnen het volleybal, o.a. als trainersbegeleider. Hij is tweemaal per week in de zaal om hands-on tips te geven en leidt de trainersbijeenkomsten. Gijs is ex-trainer van VVU H1 en sinds zomer 2012 bondscoach van de herenteams van Beach Team Holland. Gijs brengt veel topsportervaring in bij VVU. Hij was als speler enkele malen Nederlands kampioen indoor en beach, was spelverdeler in het Nederlands indoorteam en professioneel beachvolleyballer. Allard is naast trainer bij VVU ook opleider van volleybaltrainers in Nederland, Joop is onze CMV-trainer met een schat aan ervaring op alle niveaus en een achtergrond als LO-docent. Tobias heeft zijn voetsporen verdiend in het oosten van het land bij verschillende jeugdvolleybalbolwerken.