Trainingen VVU-jeugd

Trainingen | De trainingen zijn van eind augustus tot eind mei. De trainingen van de jeugd zijn (zie trainingstijden) in sportcentrum Galgenwaard of Sporthal Nieuw Welgelegen. De topteams in elke leeftijdscategorie trainen twee keer per week.

Gediplomeerde trainers | De trainers zijn vrijwel allemaal gediplomeerd of in opleiding. Elke jeugdgroep (A-B-C-CMV) heeft bovendien een ervaren trainersbegeleider, die als vraagbaak voor de trainers fungeert en die daarnaast bijeenkomsten organiseert zodat technieken en spelvormen binnen de vereniging hetzelfde worden aangeleerd. Daarmee wordt gezorgd dat doorstroming naar hogere teams makkelijker wordt. De trainers van de jongere groepen, vaak zelf oudere jeugdspelers, worden door de trainersbegeleiders en de jeugdcommissie ook ondersteund in de organisatie rondom hun teams en bijvoorbeeld contacten met ouders. Daarnaast krijgt elk team een teammanager, die o.a. zorgt voor rijschema’s en communicatie vanuit de club naar de leden. Deze rol wordt door een ouder ingevuld zodat de trainer zich alleen met volleybalzaken hoeft bezig te houden.

Trainersbegeleiding | De jeugdtrainersbegeleiding heeft in het verleden een incidenteel karakter gehad. Oud-Oranjespeler Yannick van Harskamp heeft een jaar als trainersbegeleider bij VVU gefungeerd, er waren train-de-trainers-bijeenkomsten en clinics van toptrainers als Appie Krijnsen en Gijs Ronnes. Vanaf seizoen 2018 is er professionele en structurele trainersbegeleiding, met wekelijkse aanwezigheid bij trainingen en regelmatige bijeenkomsten. Casper Groenhuijzen (meisjeslijn), Uberto Bel (jongenslijn) en Anne Meijnderts (minitrainers)zetten de lijnen uit en begeleiden de trainers.

Anne Meijnderts is eind 2017 gestart als hoofdtrainster bij de mini’s. Anne is een goede bekende van VVU: ze is dochter van een oud-D1-speelster en speelde zelf in onze jeugd en in D1. Ze is Sportgezondheid gaan studeren in Groningen, haalde daar ook haar VT3-trainerslicenties (zaal en beach) en heeft bij Beach Team Nederland een trainersstage gedaan. Ook heeft zij in Groningen haar eigen beachvolleybalschool opgezet en jeugdtrainingen gegeven. Zij is verantwoordelijk voor de sportieve ontwikkeling van onze jongste jeugd en de technische ontwikkeling van de minitrainers. Ze zal elke vrijdag aanwezig zijn. We starten dit seizoen overigens met maar liefst 52 mini’s en zeven minitrainers, een recordaantal!

Uberto Bel is al ruim 20 jaar trainer van jongensteams. Hij is meerdere malen Nederlands kampioen geworden met mini-, JC- en JB-teams, afgelopen seizoen nog met de JB-selectie van Taurus. Hij was ook o.a. assistent-trainer bij Jeugd Oranje en Jong Oranje en bij Eredivisieteams. Hij gaat de jongenstrainers begeleiden en zelf driemaal per week een ruime JC-groep trainen, met twee JC1-trainingen als basis en op zondag in de UVolley Volleybalschool. Uberto start een intensief trainingsprogramma met deze groep, inclusief trainingskampen en deelname aan grote jeugdtoernooien. Ook heeft hij al de eerste bijeenkomsten met de jongenstrainers achter de rug. Uberto is op dinsdag, vrijdag en zondag in de Galgenwaard te vinden.

Casper Groenhuizen was o.a. trainer van verschillende Eredivisieteams (dames en heren), bondscoach bij Beach Team Holland van o.a. Schuil & Nummerdor in hun toptijd en hij heeft zitting in de CEV-coachescommissie. In Amstelveen heeft hij het succesvolle VolleybalInstituut - dat daar met zo’n 80 kinderen draait - en de VolleybalAcademie voor talenten opgezet. Casper is twee middagen/avonden per week bij VVU, afwisselend op maandag, woensdag en donderdag - en gaat alle trainers van onze meisjesteams begeleiden. Casper is in dienst van de Nevobo en VVU is onderdeel van een pilot van de Nevobo om technisch kader bij clubs te professionaliseren. Casper vervult deze rol ook bij Irene en Cito. Daarnaast gaat Casper als trainer op zondag meedraaien in de Volleybalschool.