vvu-MB1-2014-2015-klein

Irene MB1 - VV Utrecht MB1: 3-2 (26-24; 25-18; 15-25; 23-25; 15-8)

Na een paar oefentoernooien in Huizen en Lunetten begon het in Bilthoven tegen Irene nu toch echt voor de meisjes B1. Jente begon met een ace, de services waren verder ook prima, Puck sloeg ook nog een ace en er was een opvallende redding van Emma, maar de slagkracht was bij Irene wat groter en zo ging de gelijk opgaande set uiteindelijk verloren met 24-26. Toch een hoopvol begin: het had namelijk net zo goed andersom kunnen zijn.

Op een of andere manier was het verschil ten nadele van Utrecht in de tweede set groter. Mooie momenten waren een goede redding van Mirjam, een verre zweefduik van Marie en een knap blok van Emma. De scherpe aanvallen van Irene en wat eigen slordigheden deden de MB1 de das om, 18-25.
Ondanks de 0-2 achterstand vlogen de meiden van Utrecht er weer in tijdens de derde set en haalden een terechte setwinst door onder meer een uitgekiende prikbal van Carleen en een geraffineerde klap van Tessel. Het geloof in een positieve afloop was weer helemaal terug en Utrecht trok met 25-23 na een zeer spannend slot aan het langste eind. Er waren beste bijdragen van Merel met een ace, Jente met een geplaatste bal en een winnende klap van Puck.

De dames sleepten er dus heel knap een vijfde set uit na een 0-2 achterstand! Helaas bleek dat een setje teveel; de krachtige meppen van Irene waren Utrecht te machtig en de set ging met 6-15 verloren.

Toch heeft ook het Utrechtse publiek genoten van deze spannende en in een prettige sfeer gespeelde partij. Trainer Mark Hakhof kan de meiden nog ver brengen want het talent is er.

Kees Boot.

Om te reageren op dit artikel dien je aangemeld te zijn