Kiremko VTC MB1 - VV Utrecht MB1; 4-0 (26-24; 25-13; 25-17; 25-20)

De MB1 heeft in Woerden met 4-0 verloren van Kiremko. Anders dan de uitslag doet vermoeden was het krachtsverschil niet heel erg groot, maar waren de inspanningen van Kiremko iets effectiever.

De eerste set was razend spannend en MB 1 bereikte een 12-8 voorsprong; onder meer door goede services van Merel en een soepel lopende aanval afgerond door Mirjam na een gerichte setup van Jente. Vanaf 13-13 liep Woerden wat uit maar de MB1 hervond de concentratie en onder meer door een stijlvolle redding van Marie, een smash van Puck en een lenige raapbal van Mirjam hielden de Utrechtsen het zeer spannend en verloren de set zeer nipt met 26-24. Dat was wel een teleurstelling voor de meiden, zij waren namelijk lange perioden van de set de sterkste partij.

In de tweede set was het publiek bijvoorbeeld getuige van een uitgekiende plaatsbal van Jente en een reflex van Tessel. Tot ergens midden in de set was Utrecht gelijkwaardig aan Woerden maar trok Woerden een krachtige tussensprint met harde smashes en zeer precieze winners in de veldhoeken. Dat leidde tot een 25-13 setverlies van Utrecht.

De partij was in evenwicht in de derde set tot aan 8-8.Utrecht kwam door onder meer een smash van Emma met 12-10 vóór; de ommekeer in de wedstrijd leek een feit. Ondanks nog een van de goede reddingen van Carleen was de koek na 17 punten bij Utrecht op en ontwikkelde de set zich zoals de tweede. Goeie smashes en geslepen hoekpunten vooral van de kant van Woerden.( 25-17 voor Woerden).

Set 4 is een bijzonder verschijnsel; elke setpunt telt natuurlijk maar de wedstrijd kun je niet meer winnen. De MB1 begon ontspannen en keek tot 13-13(ace van Marie) steeds tegen een overbrugbare achterstand aan. Tessel had zich inmiddels gespecialiseerd in een service die met tegenwind geslagen lijkt en net over het net neerploft: iets waar Woerden zich geregeld op verkeek. Een handig punt van Merel, een snelle duik van Carleen, een exacte prikbal van Puck en een harde smash van Emma bracht de MB 1 tot 18-18; daarna leek Woerden weer extra power aan te boren en finishte op 25-20. Ondanks het  4-0 verlies wordt de MB1 nog elke week beter!

Kees Boot

Om te reageren op dit artikel dien je aangemeld te zijn