VV Utrecht MB1 - Irene MB1: 1-3 (20-25; 25-23; 14-25; 11-25)

De MB1 volleybalde een prima partij maar kwam aanvallend nog wat te kort. Irene won met 1-3, maar  de Utrechtse meiden kunnen trots zijn op hun prima spel; dat wordt voortdurend degelijker en tegelijkertijd avontuurlijker.

De MB1 begon scherp aan set 1. Emma smashte een keer goed binnen, Carleen produceerde een tactische bal en Merel etaleerde haar snelheid. De strijd ging vrijwel gelijk op, waarbij Utrecht regelmatig een lichte voorsprong had. Bij de stand 19-18 voor Utrecht schakelde Irene over naar een zeer volwassen service en gingen de Bilthovensen er met 19-25 met de setwinst vandoor, ondanks onder meer een goede redding van Mirjam. Het Utrechtse spel bracht perspectief, wel bleek duidelijk dat de Irene-aanvallen wat krachtiger waren.

De tweede set begon van Utrechtse zijde wat onzekerder; succesvolle serviceseries van Merel en Marie hielden Utrecht in de race. Andere hoogtepunten waren een sterk blok van Emma, een knappe ace van Jente en een snelle raapbal van Carleen. Bij 16-15 stond Utrecht voor het eerst in de tweede set vóór, Puck prikte nog een slimme bal binnen, Tessel blokte subtiel en zo haalde MB1 de spannende set verdiend met 25-23 binnen. Wel moest Utrecht voor de punten harder werken dan Irene, toch groeide het zelfvertrouwen zienderogen in het team van Mark Hakhof.

Tijdens de derde speelde eerst Utrecht beter, onder meer door een mooie redding van Puck, vervolgens kwam Irene vlot terug( 11-15). Na het 14e punt van Utrecht stond er bij Irene een echt servicekanon op en rende de gasten zomaar naar de setwinst, 14-25. Ook de vierde set liet de MB1 nog uitstekend spel zien ( nog een harde smash van Marie en een goede aanval met Jente en Mirjam). Dat was echter niet genoeg om Irene te verslaan, 11-25. De meiden volleybalden een heel aantrekkelijke wedstrijd en Utrecht verbetert zich zo sterk dat de eerste overwinning nabij is.

Kees Boot

Om te reageren op dit artikel dien je aangemeld te zijn