Taurus MB1 - VV Utrecht MB1: 4-0 (25-10; 25-16; 25-15; 25-16)

Dankzij alle trainingsuren deze week, in club- en in familieverband, speelde de MB1 een degelijke partij in Houten. Toch werd het 4-0 voor de thuisploeg, maar hield Utrecht Taurus bij vlagen goed bij.

Tot een punt of vijf ging het in set 1 gelijk op. Marie smashte een keer zeer gericht, Tessel rondde een setup intelligent af, Puck redde lenig en na een lange rally plaatse Jente de bal precies dáár waar geen Houtense dat verwachtte. De aanval van Houten was Utrecht echter te machtig, Utrecht verloor met 10-25.

De MB1 zette Taurus in de tweede set sterk onder druk en had tot het negende punt zelfs een kleine voorsprong. Niet voor het eerst schakelde Houten over naar een hogere versnelling en ondanks heel hard werken aan Utrechtse kant ging de set met 16-25 naar de Taurussinnen. Opmerkelijke actie was een talentvol geplaatste winner van Mirjam.

Het mooie aan de Utrechtse meiden is dat zij nooit opgeven en zichzelf steeds verbeteren. Onder meer door een scherpe service van Emma en een reflex van Carleen stond de MB1 bij 10 punten zelfs vóór en net als in de voorgaande sets liep Houten daarna snel weg naar 15-25. Vrolijk moment was een time-out van Utrecht die geen time-out bleek te zijn, waardoor er 8 Utrechtsen met gespitste oren om trainer Mark gingen staan om uiteindelijk vast te stellen dat hij slechts een enkele wissel toepaste.

Merel verdeelde het spel nauwkeurig in de vierde set en Houten moest er voor strijden maar Utrecht legde het af op aanvallende mogelijkheden, 16-25.

4-0 voor Taurus was een te verwachten uitslag en toch is het een kwestie van details voor Utrecht zich gelijkwaardig aan Houten mag noemen, het blocken en serveren gaat steeds beter. Superieur is Utrecht al vanwege de modieuze uitrusting: de dames kleden zich rond de wedstrijd vanaf zaterdag in smaakvolle robijnrode hooded-sweaters met clublogo en voornaam.

Kees Boot