VV Utrecht MB1 - Kiremko VTC MB1: 1-3 (8-25; 18-25; 19-25; 25-19)

De MB1 leed een 1-3 nederlaag tegen Kiremko uit Woerden. In de eerste twee sets was het krachtsverschil aanzienlijk ( 8-25, 18-25) daarna verbeterde Utrecht zich sterk (19-25 maar met hele krachtige perioden) en in de 4e set was Utrecht zelfs de bovenliggende partij ( 25-19.) Als Utrecht de vorm uit het laatste wedstrijdgedeelte de aankomende weken weet vast te houden zal het de weg naar boven op de ranglijst zeker inslaan.

Dieptepunt in het eerste bedrijf was het uitvallen van Emma met een enkelblessure. De schrik zat er in bij de meiden en dat was te zien aan het spel. Hopelijk herstelt Emma snel. Carleen redde nog een keer fraai, maar de set was ineens over ( 8-25.) In de tweede set waren de Utrechtse meiden al veel scherper, door onder meer een stabiele serviceserie van Puck ( opmerkelijk was een ace van Puck tijdens een time-out: dat zie je niet vaak) maar halverwege liepen de gasten ineens hard uit naar 18-25, ondanks een ace van Tessel en rake opslagen van Merel. Na eerst weer ruim achter gestaan te hebben in het derde deel kregen de Utrechtse meiden de geest en speelden rond de stand van 19-19 echt lekker, met mooie aanvallen van Jente en Mirjam en een knappe duik van Marie. Ook Kiremko viel toen hard aan en won met 19-25. In de 4e set liet Utrecht zien waar het toe in staat is en won soepel met 25-19. In wezen duurde de wedstrijd voor Utrecht gewoon tekort, want de MB1 ging naar het eind toe steeds beter spelen.

Kees Boot