MB1 Kiremko smallHet zag er na twee verloren sets niet naar uit, maar de MB1 heeft met een uiterste krachtsinspanning de eerste winst van dit seizoen binnengehaald. Een hele knappe prestatie van de meiden tegen het hoger geplaatste Kiremko (Woerden). Al in set 1 bleek Utrecht zeker zo sterk als Woerden maar waren de Woerdensen net wat preciezer bij de beslissende slagen (23-25). Toen vervolgens de tweede set ruim met 18-25 verloren ging geloofde zelfs de trouwe aanhang van de MB1 niet meer in een overwinning.

De dames van trainer Mark Hakhof lieten echter zien over een uitstekende wedstrijdmentaliteit te beschikken en wonnen de derde set met 25-21. Gemakkelijk ging het niet, maar de setwinst was wel zo duidelijk dat de meiden het onnodig vonden om deze partij uit handen te geven. Ook leken de Utrechtsen over een betere conditie te beschikken. Alle sets werden zonder een enkele wissel gespeeld.
De set-ups van Jente kwamen steeds beter aan, Emma ging scherper serveren, Mirjam vond het gat in de verdediging vaker, Puck durfde voluit te smashen en Tessel en Marie doken succesvol naar moeilijke ballen. Zo ging de vierde set eigenlijk verwacht met 25-19 naar VV Utrecht.

In de vijfde beslissende set werkte het idee dat ze konden winnen op de zenuwen van de meiden; zij namen in het begin te weinig risico om te kunnen scoren en kwamen met 12-7 achter. De peptalk van trainer Mark en de voortdurende steun vanaf de bank van Merel werkte inderdaad inspirerend; vervolgens lieten de Utrechtse volleybalsters uit vrijwel geslagen positie hun beste spel zien; goed verdedigen, mooie passes en set-ups. De meiden renden, blokten en sprongen dat het een lieve lust was. Het werk werd vaak verzilverd door Puck. Utrecht won werkelijk prachtig met 15-12, en de wedstrijd met 3-2. In deze laatste set werd ook de langste rally in de teamgeschiedenis gespeeld.
De bal bleef maar heen en weer gaan; als we het hadden geweten dan hadden we geteld.

Erg jammer dat Carleen deze ontmoeting moest missen door vakantie. Deze verdiende eerste overwinning van het seizoen is het team en de trainer van harte gegund en zal het zelfvertrouwen van de meiden goed doen.
Er zit nog meer in dit voorjaar.

Tekst: Kees Boot
Foto: Jo Dormans