Zitvolleybal

Volleybal vereniging Utrecht (VV Utrecht) heeft vanaf het seizoen 2018/2019 een zitvolleybal afdeling. We richten ons op een geïntegreerde groep zitvolleybal spelers van iedereen die niet staand kan/wil volleyballen (minder validen) en (ex)volleybalspelers met blessures aan bijvoorbeeld knieën en/of enkels.

VV Utrecht streeft ernaar de afdeling te laten uitgroeien naar een volwaardige afdeling waar zowel recreantenteams als competitieteams actief zijn. VV Utrecht wil aansluiten bij de door de Nevobo (Nederlands Volleybal Bond) georganiseerde competities voor zitvolleybal en daarnaast inspringen op de behoefte voor degenen die wel wekelijks willen sporten in de vorm van zitvolleybal maar geen competitie willen spelen. Dit onderscheid tussen recreantenteams en competitieteams maken we ook in het traditionele volleybal.

We richten ons in dit eerste jaar (seizoen 2018-2019) op het oprichten van een recreanten zitvolleybalteam dat wekelijks traint en een aantal keer per jaar meedoet aan een Nevobo toernooi. In drie jaar tijd willen we groeien naar minimaal 2 teams, het al genoemde recreantenteam en een competitieteam. Het uiteindelijke doel is mee te doen op het hoogste landelijke niveau en zitvolleybal een integraal onderdeel te laten zijn van de volleybalclub VV Utrecht.

Meedoen?

Als je geïnteresseerd bent nodigen we je graag uit een keer mee te komen doen. Je kan drie keer vrijblijvend mee komen doen om te kijken of dit wat voor je is. We trainen op woensdag van 20.00 tot 21.30 in de sportzaal op de eerste verdieping van de Hoogstraat (Rembrandtkade 10, Utrecht) Stuur even een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om je aan te melden, dan kunnen we even persoonlijk afspreken en je verwelkomen.

Kennismaking voor VV Utrecht zaalvolleybal leden

Leden van VV Utrecht die kennis willen maken met deze tak van het volleybalspel zijn ook zeer welkom om een keer vrijblijvend mee te komen doen. Je zult verbaasd zijn over de snelheid en intensiteit van deze vorm van volleybal. En eindelijk mag je de service blokkeren! Leuk als je een keer of een paar keer mee komt doen zodat je er daarna hopelijk enthousiast over kan vertellen. Stuur even een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je wilt komen, zodat we kunnen organiseren dat er goede bezetting is van de trainingsgroep.

Contributie

VV Utrecht maakt geen onderscheid met betrekking tot contributie tussen het zaalvolleybal en het zitvolleybal. Als je dus meedoet als recreanten lid (de huidige zitvolleybal groep) betaal je de contributie voor recreanten. Dat zelfde gaat gelden voor de competitie spelende zitvolleyballers als we die groep kunnen oprichten. Die gaan dan dus de contributie voor competitie spelende leden betalen. Kijk even onder het kopje ‘nieuwe leden - contributie’ op deze website voor actuele informatie met betrekking tot contributies.

Vragen

We zijn graag bereid je vragen te beantwoorden. Stuur even een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met je vraag of om verder in contact te komen.