Welkom bij de grootste volleybalvereniging van Utrecht!

Laatst bijgewerkt:

De wortels van VV Utrecht gaan terug tot 1946, toen de eerste verenigingen in Utrecht zijn opgericht. De stamboom kent een rijke historie, met zelfs enkele landskampioenen in de jaren vijftig. Via een aantal fusies, waarvan de laatste tussen UVC en SOS DPC was, is in 1986 VV Utrecht ontstaan. VVU is de grootste volleybalvereniging van de stad Utrecht en behoort tot de grootste van Nederland. In 2016 heeft de vereniging bijna 600 actieve leden en biedt zij volleybal op alle niveaus aan. VV Utrecht heeft senioren-, jeugd-, recreanten- en mastersteams.

In de voorjaars-ALV van 2010 is een strategisch plan gepresenteerd. Daarin is rondom het kernwoord SPORTIEF een omschrijving gegeven waar VVU voor staat:
Samen zijn we
Prestatiegericht
Ondernemend
, van
Recreatief
tot
Topniveau
, en
Inspirerend
voor
Elkaar
(met veel
Feesten
!)

Topteams Het hoogste damesteam speelde tot 2010 jaar 1e divisie en degradeerde na een tegenvallend seizoen met blessures van kernspeelsters. In seizoen '13-'14 speelt D1 weer 1e divisie, D2 3e divisie, met een goede opbouw in de teams D3 t/m D14, waarbij op elk niveau een of meerdere teams uitkomen. In seizoen '14-'15 promoveerde D1 naar de Topdivisie. De doelstelling is dat op termijn de stap naar de eredivisie zal worden gemaakt. Zowel H1 als H2 kwamen in seizoen ’14-'15 uit in de 3e divisie. Inmiddels is H1 twee jaar op rij gepromoveerd en spelen zij in '16-'17 1e divisie. Voor het eerste herenteam staat in het meerjarenplan een pad naar de topdivisie uitgestippeld. H3 speelt in de promotieklasse. In totaal heeft VVU 9 herenteams.

Jeugd Naast de prioriteit topvolleybal ligt de prioriteit bij een sterke opbouw vanuit de jeugd. Doelstelling is dat zoveel mogelijk jeugdspelers en -speelsters de stap naar de topteams binnen VV Utrecht maken. Om dit te bereiken worden sinds seizoen '09-10 alle jeugdtrainers Nevobo-opgeleid en worden zij begeleid door toptrainer Gijs Ronnes (bondscoach van Beach Team Holland) en Yannick van Harskamp (voormalig spelverdeler van Oranje). Sinds 2011 heeft VVU de Volleybalschool Utrecht opgericht, waarin toptalenten, ook van andere verenigingen, extra technische trainingen volgen. VV Utrecht heeft ook dit seizoen weer rond de 20 jeugdteams.

Masters en recreanten De derde tak van VV Utrecht wordt gevormd door afbouwende topspeelsters in de Masters-teams en een zevental recreantenteams. VVU was enkele jaren geleden Nederlands kampioen en in 2012 werd een derde plaats op het NK behaald.

Kwaliteit leveren op alle niveaus staat hoog in het vaandel. Het bestuur streeft daarbij naar een zo professioneel mogelijke opzet, met een sterk beleid om vrijwilligers te activeren en sociaal-maatschappelijke evenementen te organiseren. Ook proberen we de dwarsverbanden binnen de vereniging te stimuleren. Waren we tot voor kort drie aparte afdelingen die in veel verschillende zalen trainden en speelden, nu spelen we alle thuiswedstrijden inmiddels in het Sportcentrum Galgenwaard.

VV Utrecht. Topvolleybal op ieders niveau!