Technische Commissie

Per 1 maart 2011 zijn we een nieuwe integrale technische commissie gestart voor de Dames (TC Dames) en een TC voor de Heren (TC Heren). De commissies gaan het hele beleid waaronder teamindelingen, trainer, trainersfaciliteiten en talententrainingen etc. coördineren. Teambegeleiders binnen de TC zorgen ervoor dat de omstandigheden voor de teams een goede prestatie en plezierig spel mogelijk maken. Tevens wordt ook nauw samengewerkt met de jeugdcommissie om jeugd mogelijkheden te bieden om door te groeien. Overigens blijft de Jeugdcommissie en het jeugdTC-beleid onveranderd.

De Dames TC staat onder leiding van Erik Wesselius en bestaat uit:
Ferdi Braakman: D1 en D2
Erik Wesselius: D3 en D4
Rense Assies: D5 en D6
Inge Wiltjer: D7 en D8
Sanne van der Wiel: D9 en D10
Sanne Hiddingh: D11 en D12
Eline van Amsterdam: D13 en D14

De Heren TC staat onder leiding van Maaike Nijbroek en bestaat uit:
Maaike Louwrier: H1 en H2
Sanne Sluijs: H1 en H2
Erwin Rintjema : H3
Bram den Ouden : H4
Maaike Bijbroek : H5
Lisa Harmsen: H6
Hanna Talacua : H7
Wieke Braakhekke: H8 & H9

De jeugd- en recreantenTC zijn te bereiken op resp. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De TC vervult binnen de vereniging een actieve rol. Doel van de TC is voor de spelers van VV Utrecht een goed seizoen te verzorgen. Om dat te kunnen bewerkstelligen, wordt het volgende ondernomen door de TC:

• Het indelen van teams
    Elk seizoen deelt de TC de senioren- en jeugdteams in. Tijdens het seizoen zorgen de teamcoördinatoren ervoor dat ze op de hoogte blijven van hoe het spelers vergaat door te communiceren met trainers en spelers. Met behulp van de evaluatieformulieren worden de teams voor het volgend seizoen ingedeeld.
  • Het aantrekken van trainers
    De TC streeft ernaar elk team te voorzien van een geschikte trainer (tenzij een team daar geen prijs opstelt). Verenigingstrainers spelen daarbij een grote rol. Voor alle teams wordt binnen de vereniging een trainer gezocht. Voor de divisieteams is het meestal niet haalbaar om een verenigingslid in te schakelen en wordt er buiten de vereniging naar een geschikte kandidaat gezocht.
  • Het plannen en indelen van trainingen
    Dit is een jaarlijks terugkerende puzzel voor de TC-leden om met de beschikbare zaalruimte een goede trainingsindeling te verzorgen. Er wordt geprobeerd om per seizoen teams zoveel mogelijk te laten rouleren. Dat wil zeggen dat de TC afwisseling nastreeft in tijd (19.00-21.00 uur of 21.00-23.00 uur) en zaalruimte (Galgenwaard of Nieuw Welgelegen).
  • Het meeplussen van de jeugd
    Onder leiding van de jeugdcoördinator wordt gekeken welke jeugdspelers kunnen meetrainen met seniorenteams. In overleg met trainers en teams worden de jeugdspelers bij teams ondergebracht voor een training per week.
  • Het evalueren met trainers en teams
    Zoals al bij de teamindeling naar voren kwam, verzorgt de TC aan het einde van elk seizoen een evaluatieronde. Alle trainers/coaches en aanvoerders krijgen een evaluatieformulier. De aanvoerders hebben de taak de meningen te inventariseren in hun teams en een beeld daarvan te schetsen op het evaluatieformulier. Deze evaluaties helpen de TC bij het indelen van de teams, maar ook bij het evalueren van het functioneren van de TC.