VertrouwensContactPersonen (VCP)

Laatst bijgewerkt:

VVU wil niet alleen een sportieve en gezellige vereniging zijn, we willen ook een ‘veilige’ vereniging zijn. Dat betekent dat we van leden, trainers, coaches, ouders en supporters vragen een positieve bijdrage te leveren aan een veilig klimaat en goede omgangsvormen. Dat klinkt vrijblijvender dan het is. Het bestuur van VVU neemt incidenten die gepaard gaan met verbaal of fysiek geweld, pestgedrag of seksuele intimidatie uiterst serieus.

Een werkgroep van betrokken ouders heeft het vertrouwensbeleid van VVU handen, voeten en een hart gegeven. In mei 2013 is het als beleidsstuk besproken in de ledenvergadering. Daarna zijn er VertrouwensContactPersonen (VCP’s) aangesteld die aanspreekbaar zijn voor leden, ouders, trainers, vrijwilligers en supporters.

Momenteel zijn er twee VCP’s :

vcp charlotte bongarts vcp stef-verhoeven

Heb je het gevoel of krijg je signalen dat de veiligheid in het geding is, bijvoorbeeld door seksuele intimidatie of pesten of heb je hier vragen over, neem dan contact op met Charlotte of Stef. Dat kan voor jezelf zijn, maar ook voor een teamgenoot.

Gesprekken met de VCP zijn in principe vertrouwelijk. Die vertrouwelijkheid wordt alleen doorbroken als de VCP op grond van de wet verplicht is de vertrouwelijkheid te doorbreken. De VCP werkt op basis van het functieprofiel en protocollen die binnen NOC/NSF zijn vastgesteld.