VertrouwensContactPersonen (VCP)

VVU wil niet alleen een sportieve en gezellige vereniging zijn, we willen ook een veilige vereniging zijn. Dat betekent dat we van leden, trainers, coaches, ouders en supporters vragen een positieve bijdrage te leveren aan een veilig klimaat en goede omgangsvormen. Klik hier voor onze omgangsvormen en gedragsregels. Dat klinkt vrijblijvender dan het is. Het bestuur van VVU neemt incidenten die gepaard gaan met verbaal of fysiek geweld, pestgedrag of seksuele intimidatie uiterst serieus.

Binnen de club zijn er daarom VertrouwensContactPersonen (VCP’s). Zij zijn aanspreekbaar voor leden, ouders, trainers, vrijwilligers en supporters.

Momenteel zijn er twee VCP’s :

Karlijn Stals stelt zich voor: "Ik ben Karlijn en speel met veel plezier in D3 van VVU. Voor plezier, sportieve prestaties en gezelligheid is een veilige (sport)omgeving belangrijk. Daar wil ik me als vertrouwenscontactpersoon binnen VVU graag voor inzetten! Weet me te vinden als er iets speelt waardoor je je niet prettig of veilig voelt. Ik denk graag met je mee."

Floor de Nie stelt zich voor: (tekst volgt zsm)

Heb je het gevoel of krijg je signalen dat de veiligheid in het geding is, bijvoorbeeld door seksuele intimidatie of pesten of heb je hier vragen over, neem dan contact op met Karlijn of Pim. Dat kan voor jezelf zijn, maar ook voor een teamgenoot. Zij bieden een luisterend oor en kunnen met je meedenken over wat jij in desbetreffende situatie kunt doen.

Gebruik bovenstaande e-mailadressen om een (bel)afspraak met Karlijn of Pim te maken. Zij luisteren graag face tot face of eventueel telefonisch naar je.

Gesprekken met de VCP zijn in principe vertrouwelijk. Die vertrouwelijkheid wordt alleen doorbroken als de VCP op grond van de wet verplicht is de vertrouwelijkheid te doorbreken. De VCP werkt op basis van het functieprofiel en protocollen die binnen NOC/NSF zijn vastgesteld.