Functieomschrijving Coördinatie VOG

Wat houdt de taak precies in:

VV Utrecht wil van al haar vrijwilligers (bestuur, commissieleden, trainers, begeleiders jeugdkamp etc.) een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in bezit hebben. De VOG is een verklaring van het ministerie van Veiligheid en Justitie waaruit blijkt dat het gedrag uit het verleden van een persoon geen bezwaar oplevert, bijvoorbeeld voor het verkrijgen van een nieuwe baan of het werken met minderjarigen bij een sportvereniging, zoals een trainer.

Wat wordt er van mij verwacht:

Je hebt overzicht over de vrijwilligers bij VV Utrecht en bent op de hoogte wanneer een lid voor het eerst een vrijwilligerstaak oppakt. Je hebt contact met nieuwe vrijwilligers en zet de procedure voor de VOG-aanvraag in gang, controleert de voortgang en verzamelt de certificaten.

Wat zijn de doelen van deze commissie:

Alle (nieuwe) vrijwilligers een VOG laten aanvragen.

Hoeveel vergaderingen zijn er gemiddeld:

Geen.

Hoeveel tijd ben ik hieraan kwijt:

Een piek bij de start van het seizoen, gedurende het seizoen op de hoogte blijven van nieuwe vrijwilligers. Van september tot december 1 uur per week.

Hoeveel punten kan ik hiermee verdienen: