Functieomschrijving Juridisch Adviseur

Wat houdt de taak precies in:

Je ondersteunt het bestuur bij allerlei juridische vraagstukken. Je levert een bijdrage aan de inhoud van de statuten en het huishoudelijk reglement. Ook denk je mee over vraagstukken rondom het topvolleybal; moeten we dit onderbrengen in een stichting of andere rechtsvorm? Daarnaast help je bij het opstellen van de contracten voor de betreffende trainers.

Wat wordt er van mij verwacht:

Als juridisch adviseur ben je op afroep beschikbaar voor het bestuur. Je denkt mee over allerlei vraagstukken en hebt daarbij vooral oog voor het juridische aspect. Je hebt bij voorkeur een juridische achtergrond en weet de praktijk goed te vertalen naar papier.

Wat zijn de doelen van deze commissie:

Je levert een bijdrage aan en ondersteunt het bestuur bij alle juridische vraagstukken binnen de vereniging.

Hoeveel vergaderingen zijn er gemiddeld:

Met alle leden van het bestuur, maar voornamelijk met de voorzitter heb je contact. Daarnaast werk je voornamelijk zelfstandig aan de uitwerking van enkele adviezen richting het bestuur.

Hoeveel tijd ben ik hieraan kwijt:

Dit is een nieuwe functie. Waarschijnlijk komt het werk met wat pieken en dalen, maar is het goed zelf in te richten. Gemiddeld komt dit uit op 0,5 uur per week.

Uit hoeveel personen bestaat deze commissie:

Er is ruimte voor één juridisch adviseur.

Hoeveel punten kan ik hiermee verdienen: