Functieomschrijving Coördinator Communicatie

Laatst gewijzigd:

Wat houdt de taak precies in? Je bent de verbindende factor tussen de commissies die met communicatie te maken hebben (Tribune, Website, Social media, Persvoorlichting). Je bent verantwoordelijk voor de actualiteit van de communicatiemiddelen. Daarnaast denk je na over het algemene communicatiebeleid en welke kanalen voor welk doel worden gebruikt. Eventueel neem je zelf de social media voor je rekening. Je onderhoudt contact met de secretaris over het functioneren van de commissies.

Wat wordt er van mij verwacht? Een coördinerende taak waarbij je het contactpunt bent voor de secretaris en weet wat er speelt in de commissies. Je werkt proactief, houdt de activiteitenkalender in de gaten en zorgt dat iedereen binnen de vereniging bereikt wordt bij de nieuwsuitingen.

Wat zijn de doelen van deze commissie? Dit is een nieuwe functie. Doel is om de communicatie beter te stroomlijnen en uitingen via verschillende kanalen beter op elkaar af te stemmen.

Hoeveel vergaderingen zijn er gemiddeld? Je organiseert in ieder geval vergaderingen voor de mensen die verantwoordelijk zijn voor het schrijven en plaatsen van teksten. Daar wordt gezorgd voor afstemming en kunnen verschillende commissies met elkaar meedenken en elkaar versterken. Soms sluit je aan bij een vergadering van een specifieke commissie of denk je met iemand mee. Denk aan ongeveer 8 vergaderingen per seizoen. Daarnaast heb je vooral digitaal contact.

Hoeveel tijd ben ik hieraan kwijt? Ongeveer 2 uur per week.

Uit hoeveel personen bestaat deze commissie? Deze taak kan met maximaal twee personen worden opgepakt.

Hoeveel punten kan ik hiermee verdienen? 10